Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Twee doden en twee gewonden bij steekpartij tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug

Vanmiddag is een medewerker van het psychiatrisch centrum Veldzicht in het Overijsselse Balkbrug om het leven gekomen na een steekpartij. De dader heeft vervolgens zelfmoord gepleegd. Bij het incident raakten nog twee andere medewerkers gewond.

Twee doden en twee gewonden bij steekpartij tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug

Vanmiddag heeft een ernstig incident plaatsgevonden in het zogenoemde Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht in Balkbrug. Een woordvoerder van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) laat weten dat de dader de drie medewerkers aanvloog met een mes. Een van de medewerkers is aan diens verwondingen overleden. De andere twee raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Na het steekincident sloot de dader zich op in een aparte ruimte, zo is te lezen in een verklaring op de website van de DJI. Hier stichtte de patiënt brand, maar die werd gedoofd door de sprinklerinstallatie. Vervolgens heeft de patiënt zelfmoord gepleegd.

"Wij zijn geschokt en verslagen door deze trieste gebeurtenis", laat Wouter Boogaard, divisiedirecter Forensische Zorg en Justitiële Jeugdinrichtingen, weten in een verklaring. "Onze gedachten zijn bij de nabestaanden en familie van de betrokken collega’s en de patiënt, en bij het personeel en de patiënten van het CTP Veldzicht.”

Frank Weerwind, Minister voor Rechtsbescherming, heeft op Twitter laten weten dat hij erg geschrokken is door het incident. "Ik ben geschokt door het overlijden van een medewerker en een patiënt in kliniek Veldzicht. Daden met onuitwisbare gevolgen. Mijn medeleven gaat uit naar hun nabestaanden en alle collega’s van DJI."

Onderzoek

Hoe de steekpartij plaats heeft kunnen vinden, wordt nog onderzocht. De woordvoerder van DJI wil niets zeggen over de identiteit van de patiënt.

Voor het personeel en de patiënten van Veldzicht is nazorg geregeld.

Nieuws
  • DJI, AD
  • ProShots (Beeld ter illustratie).