Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De geliquideerde kickbokser

Acht jaar geleden komt vechtsporter Hans Nijman (55) om het leven. Voor de deur van zijn eigen sportschool wordt hij geliquideerd. De daders zijn nog altijd onbekend.

Kickbokser

Hans Nijman was geen man met wie je ruzie moest krijgen. Een krachtpatser met armen van schokbeton en een gewicht van 115 kilo bij een lengte van 1,88 meter.

Als karateka werd hij vijftien keer kampioen van Nederland en drie keer Europees kampioen. Als freefighter en kickbokser verwierf hij een heldenstatus in Japan.

Volgens de geruchten zou hij zijn fysieke kwaliteiten ook benutten buiten de ring. Hij stond te boek als geweldsman van de onderwereld, iemand die zijn spierballen gebruikte om ruzies in het criminele milieu kracht bij te zetten. En hoe sterk je dan ook mag zijn, daar maak je niet alleen vrienden mee.

Op woensdagavond 5 november 2014 stapte Nijman na het lesgeven in sportschool De Meer in Beverwijk in zijn auto. Op de parkeerplaats werd hij al onder vuur genomen, waarbij zijn lichaam met een automatisch wapen werd doorzeefd. Direct na de aanslag vluchtten de daders met een gestolen zwarte Volkswagen Golf R32, die later brandend werd aangetroffen. Hans Nijman overleed ter plekke.

Weet u meer over deze zaak? Vul het tipformulier in op politie.nl.

Misdaad
  • ANP, ProShots e.a.