Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

3 tips voor zakelijk lenen

Zakelijk lenen heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Niet gek, want dankzij een zakelijke financiering is het toch mogelijk om in jouw bedrijf te investeren. Wanneer je nog niet eerder zakelijk geld geleend hebt, kunnen wij ons voorstellen dat je dit spannend vindt.

Zakelijk lenen

Twijfel je nog of zakelijk lenen een goede keuze is? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk drie tips voor zakelijk geld lenen op een rijtje.

1. Bepaal wat de beste financieringsvorm is

Wanneer je voor het eerst een zakelijke financiering overweegt, kom je snel tot de ontdekking dat er verschillende mogelijkheden zijn. Bij veel geldverstrekkers kun je tegenwoordig een zakelijke lening, zakelijke hypotheek en zakelijk krediet aanvragen. Kies nooit lukraak een financieringsvorm, maar denk hier goed over na. Om jou hier een handje bij te helpen, geven we hieronder tekst en uitleg over de mogelijkheden.

- Zakelijke lening
De meest ondernemers denken direct aan een zakelijke lening als we het over zakelijk lenen hebben. Deze financieringsvorm is vooral geschikt voor langlopende investeringen, zoals de aankoop van een nieuwe machine of uitbreiding van jouw bedrijf. De looptijd is minimaal drie maanden en maximaal vijf jaar. Voor bedragen boven de 250.000 euro kun je een looptijd tot twintig jaar afspreken. Je lost iedere maand een deel van de lening af. Dit bedrag bestaat uit aflossing en rente.

- Zakelijke hypotheek
Je kunt de aankoop van een bedrijfspand financieren met een zakelijke lening, maar ook met een bedrijfshypotheek. Hoewel deze financieringsvorm een standaard looptijd van tien jaar heeft, is het aflosschema gebaseerd op twintig jaar. Als je na tien jaar het bedrag niet volledig hebt afgelost, kun je het deel dat openstaat in één keer terugbetalen. Je kunt het openstaande bedrag ook herfinancieren met een zakelijke lening.

- Zakelijk krediet
Een derde en laatste vorm van zakelijk lenen is zakelijk krediet. Deze financieringsvorm wordt vooral gebruikt om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of dagelijkse uitgaven voor je bedrijf mee te betalen. Een geldverstrekker maakt het bedrag niet naar je over, maar zet het voor je klaar op een speciale rekening.

2. Bereken hoeveel een lening je kost

Om te bepalen wat de beste financieringsvorm is, raden wij je aan een berekening te maken. Aan de hand hiervan weet je binnen de kortste keren hoeveel zakelijk lenen je per maand kost. Vergeet niet om de rente mee te nemen in de berekening. Dit lijkt misschien een open deur, maar uit ervaring weten wij dat sommige ondernemers alleen rekenen met de aflossing. Zonde, want hierdoor kom je mogelijk voor financiële verrassingen te staan.

3. Vergelijk verschillende aanbieders met elkaar

Voor zakelijk geld lenen kun je tegenwoordig bij talloze partijen terecht. Toch wordt er vaak een zakelijke financiering afgesloten bij de eerste de beste aanbieder. Verstandig is dit niet, want zakelijk lenen kost je hierdoor mogelijk onnodig veel. Maak daarom altijd eerst een vergelijking voordat je een zakelijke financiering afsluit. Je kunt dit doen door de site van verschillende geldverstrekkers te bezoeken, maar ook via een vergelijkingssite. Wanneer je een vergelijkingssite gebruikt, kost vergelijken je relatief weinig tijd.