Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tahmina Akefi komt met boek over relatie met Peter R. de Vries

‘Al vroeg in onze relatie kwam Peter met het idee om samen een boek te schrijven.’

Tahmina Akefi

In juli vorig jaar stond de wereld even stil toen misdaadverslaggever Peter R. de Vries na een laffe aanslag op zijn leven overleed. Niet lang daarna bleek dat hij al jaren een relatie had met Akefi. De schrijfster en journaliste heeft nu aangekondigd dat ze dit najaar een boek uitbrengt over haar relatie met de overleden crime-journalist.

Verliefd en verloofd

Peter R. de Vries was vanaf 2015 tot aan zijn dood samen met de van oorsprong Afghaanse. De twee waren verloofd en zouden gaan samenwonen. Op de bewuste avond van 6 juli zou het koppel zelfs voor de tweede keer een huis gaan bezichtigen. Hun sprookje liep echter gruwelijk af.

Boek

Dit najaar komt Tahmina met een boek over haar relatie met de misdaadverslaggever: Mijn Grote Liefde. Het was volgens haar altijd al het plan geweest om samen een boek over hun relatie uit te brengen, maar door de dood van De Vries is dit heel anders gelopen. Wel zijn enkele hoofdstukken in het boek geschreven door Peter zelf, zo laat ze weten.

“Al vroeg in onze relatie kwam Peter met het idee om samen een boek te schrijven”, vertelt Akefi hierover. “Het moest ons verhaal worden, het verhaal van een onverwachte ontmoeting die leidde tot een bijzondere liefdesrelatie. ‘Het stond in de sterren geschreven dat we elkaar zouden ontmoeten’, schreef hij in een van zijn brieven aan mij. Peter was ervan overtuigd dat bepalende gebeurtenissen in ons leven bedoeld waren om ons bij elkaar te brengen”, aldus de schrijfster.

Alleen afgerond

Hoewel Peter R. de Vries het dus niet mag meemaken, komt hun gezamenlijke boek dit najaar uit. Vanaf hoofdstuk zes krijgt het boek een heel andere vorm, maar de rode draad blijft hun liefde, legt Akefi uit. “Het verhaal wordt nog altijd verteld aan de hand van bepalende data in het leven van mij en Peter sinds onze ontmoeting.”

Een precieze datum waarop we het boek kunnen verwachten, is nog niet bekend.