Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nederlandse commando overleden na schietpartij in de VS

Tijdens een schietpartij in de Amerikaanse sta Indianapolis zijn zaterdagavond drie Nederlandse militairen neergeschoten. Eén van hen is daarbij om het leven gekomen, zo meldt het ministerie van Defensie op Twitter.

schietpartij in de VS

Schietpartij

De schietpartij vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag (lokale tijd) voor het hotel waar de commando's verbleven. In de buurt van Indianapolis staat namelijk een oefendorp, waar Nederlandse militairen vaker heen gaan om te trainen. In het hotel verbleven dan ook meerdere Nederlandse commando's. Naar verluidt is er een ruzie op een andere plek aan de schietpartij voorafgegaan.

Overleden

Drie Nederlandse militairen raakten bij de schietpartij gewond, een van hen heeft het helaas niet overleefd. Dat laat het ministerie van Defensie deze ochtend weten. De commando lag in kritieke toestand in het ziekenhuis en is daar in het bijzijn van zijn familie en collega's overleden.

"Zojuist bereikte ons het trieste bericht dat een van onze militairen in Indianapolis is overleden aan de gevolgen van een schietpartij. Onze gedachten gaan uit naar zijn dierbaren en collega's", schrijft Defensie op Twitter.

Toestand onveranderd

De toestand van de andere twee geraakte militairen is onveranderd. Zij zijn echter wel bij kennis en aanspreekbaar, laat Defensie weten.

Inmiddels zijn drie rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee in Indianapolis aangekomen. Ze starten geen onderzoek, maar zijn daar om eigen informatie in te winnen. "We hebben daar geen rechtsmacht." De rechercheurs kunnen wel de plaatselijk politie ondersteunen, als dit gevraagd wordt.

Nieuws
  • RTL Nieuws, Ministerie van Defensie
  • Pro Shots/Niels Wenstedt