Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

1500 mensen willen geboortehuis Johan Cruijff huren

Op de huidige woningmarkt is het altijd dringen geblazen. Starters komen niet aan een woning en in de sociale huur wordt er meer gesloopt dan gebouwd. Jarenlange wachtlijsten en enorme belangstelling voor een vrijgekomen optrekje zijn dan ook geen uitzondering. Toch maakt een sociale huurwoning in Amsterdam het wel heel erg bont. Aan de Akkerstraat in Betondorp kunnen mensen namelijk meedingen om het geboortehuis van Johan Cruijff.

1500 mensen willen geboortehuis Johan Cruijff huren

De grootste voetballer die ooit geleefd heeft werd niet in een paleisje geboren. Het betreft een voormalige winkel van 62 vierkante meter met twee slaapkamers. Voor 762 euro per maand kan je wonen in het pand waar Cruijffie ooit het licht zag. Verhuurder Ymere kondigde begin deze maand aan dat mensen zich konden aanmelden voor de woning.

"Je hoeft uiteraard geen voetbalfan te zijn om te reageren, al zou dat wel leuk zijn natuurlijk. Maar wees niet bang dat we je vragen om een balletje hoog te houden", grapte een woordvoerder van Ymere tegen het AD. Dat de belangstelling uiteindelijk zó enorm zou zijn had niemand verwacht.

Gekte

Maar liefst 1543 mensen hebben zich aangemeld voor het huren van het pand. "Dat is ruim zeven keer zoveel als bij de gemiddelde woning", meldt een woordvoerder aan NU.nl. Er lijkt een totale gekte rond de Cruijff-woning te zijn ontstaan. Terwijl het uiteindelijk toeval is dat daar ooit de wieg van Johan stond. Aan de andere kant; toeval is logisch.

"Nu wordt er een aantal mensen uitgenodigd die de woning kunnen komen bezichtigen", aldus Ymere. Het had weinig gescheeld of de woning was helemaal geen woning gebleven. Vanwege de geschiedenis van het pand wilden mensen er eigenlijk een museum van maken. Dat vond Ymere uiteindelijk niet de beste optie. "De wachtlijsten zijn enorm. Dit is een prima huis waar een gezin kan wonen, in een leuke buurt. En wie weet groeit er wel weer een goede voetballer op."