Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Waarvoor gaan de meeste mensen naar een audicien toe?

Een audicien is een expert op het gebied van hoorzorg en audiologische apparatuur.

Waarvoor gaan de meeste mensen naar een audicien toe?

Wanneer u vermoedt dat u gehoorverlies heeft, kunt u bij een audicien bijvoorbeeld een gehoortest uitvoeren. Echter zijn er nog veel meer redenen waarvoor mensen naar de audicien gaan.

Een gehoorapparaat vrijblijvend proberen

Zo kunt u bijvoorbeeld bij de audicien terecht om gehoorapparaten vrijblijvend te proberen, wanneer u denkt dat u gehoorverlies heeft. Een gehoorapparaat versterkt geluiden, waardoor uw gehoorvermogen weer verbetert. Een hoorexpert zal tijdens een consult met u in gesprek gaan. De audicien zal vervolgens met u meekijken welk gehoorapparaat voor u geschikt is. Wanneer er samen een geschikt gehoorapparaat is gekozen, kunt u deze gratis voor een bepaalde proefperiode testen, om te kijken of het gehoorapparaat u bevalt.

Gehoorapparaat door een nieuwe vervangen

Ook als u al een gehoorapparaat hebt, kunt u bij de audicien terecht. Zo kunt u bijvoorbeeld hier een nieuw gehoorapparaat aanschaffen, bijvoorbeeld als uw gehoor is verandert of uw huidige gehoorapparaat niet meer goed lijkt te werken. Als u veranderingen aan het gehoor heeft gemerkt, kunt u bij de audicien opnieuw een gehoortest uitvoeren. Verder zal een audicien meekijken naar de nieuwe behoeftes en waar nodig een advies voor een nieuw gehoorapparaat geven.

Gehoortest uitvoeren bij de audicien

Veel mensen gaan naar de audicien om hun gehoor te laten testen. Wanneer u het idee heeft dat u de afgelopen tijd minder goed hoort en bijvoorbeeld de tv wat harder moet zetten, kun u bij de audicien een gehoortest uitvoeren. Deze test meet de conditie van uw gehoor en bestaat vaak uit een aantal verschillende onderdelen.

Vaak controleert de audicien eerst het oor en het trommelvlies, om te kijken of de gehoorgang vrij is. Vervolgens wordt er een test gedaan waarbij u met een koptelefoon verschillende frequenties krijgt te horen. U moet dan aangeven of u deze piepjes hoort. Tot slot wordt meestal ook een spraaktest gedaan, waarbij de audicien tegen u praat en u dit zult herhalen. De audicien praat hierbij ook zachter en luider, om inzicht te krijgen hoe hard er gesproken moet worden om voor u verstaanbaar te zijn.

Gehoorbescherming op maat laten aanmeten

Met gehoorbescherming kunt u gehoorschade voorkomen. Dit is erg belangrijk, omdat gehoorschade onomkeerbaar is. Veel mensen komen naar de audicien om gehoorbescherming op maat te laten maken, waardoor deze perfect in de gehoorgang passen. Tijdens een afspraak bij de audicien wordt een afdruk van uw oor gemaakt, zodat gehoorbescherming gemaakt kan worden die als gegoten zit. Deze gehoorbescherming kan in verschillende situaties toegepast worden, bijvoorbeeld bij festivals, tijdens het zwemmen, klussen of motorrijden.

Meer dan alleen gehoortest uitvoeren

Een audicien doet dus veel meer dan alleen een gehoortest uitvoeren. Mensen kunnen om verschillende redenen bij de audicien terecht waar ze tijdens een afspraak geholpen kunnen worden. Wil u weten wat een audicien voor u kan betekenen? Klik hier om meer informatie over de audicien te lezen en om direct een afspraak te maken. Ongeacht waarvoor u komt, een hoorexpert zal met u meekijken naar een gepaste oplossing.