Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek: mannen sterven helemaal niet eerder dan vrouwen

Toegegeven, vrouwen hebben het in sommige gebieden van het leven moeilijker dan mannen. De man, wordt daarentegen sinds jaar en dag beweerd, kan meestal minder lang van het leven genieten. Dat blijkt volgens nieuw onderzoek helemaal niet per se waar. Feest!

Onderzoek: mannen sterven helemaal niet eerder dan vrouwen

De aloude bewering dat mannen eerder de spreekwoordelijke pijp uitgaan wordt bevraagd in een onderzoek van Deense wetenschappers. Uit het onderzoek is gebleken dat getrouwde mannen met een hoog opleidingsniveau consequent ouder worden dan vrouwen zonder huwelijk of opleiding.

De Deense wetenschappers analyseerde de gegevens van 199 landen over een periode van 200 jaar. De levensverwachting van mannen ligt gemiddeld lager, maar onderzoekers concluderen dat het concept levensverwachting een 'simplistische meting' is.

Substantieel

Uit de data haalden de onderzoekers dat, ondanks dat een deel van de mannen jonger sterft, er een "substantieel" deel van de mannelijke wereldbevolking is die vrouwen in hetzelfde leefgebied overleven. In Engeland bijvoorbeeld, leefden 25 tot 50 procent van de mannen langer dan vrouwen.

Bij mannen met een hoog opleidingsniveau was de kans zelfs een stuk groter dat ze ouder worden dan vrouwen met een laag opleidingsniveau.

Oftewel, de gemiddelde levensverwachting zegt eigenlijk niets over of jij al dan niet langer leeft dan een vrouw. Doe dus vooral niet te gehaast, wacht nog even met het repareren van de schutting, die laminaatvloer kan ook morgen nog wel gelegd en als je favoriete club dit jaar niet kampioen wordt vergaat de wereld niet.