Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Het bizarre levensverhaal van de vierde keeper van Fortuna Sittard

Fortuna Sittard presenteerde deze transferperiode niet alleen de Turkse superster Burak Yilmaz, maar ook een 26-jarige debutant op het hoogste niveau. De vierde keeper van het Limburgse team, om precies te zijn. Ondanks zijn lage plek in de pikorde van de ploeg, is zijn geschiedenis bijzonder te noemen.

Het bizarre levensverhaal van de vierde keeper van Fortuna Sittard

Toen bekend werd gemaakt dat de in 1996 geboren Bob van der Hoek een contract voor een jaar had getekend bij Fortuna, waaide er weinig stof op in voetballand. Toch zag het er ooit naar uit dat de 26-jarige keeper een glansrijke toekomst tussen de palen in het verschiet had.

Van der Hoek werd als tiener gescout door de jeugdopleiding van Feyenoord en werd geprezen om zijn talent. Hij werd toegelaten bij de Onder-18 selectie, maar verkaste op zijn achttiende naar de beloften van FC Utrecht. Toch was de Domstad niet zijn voorland. Hij bleef nog even voetballen bij amateurclub Neptunus maar hing op 21-jarige leeftijd zijn kicksen aan de wilgen.

Hij haalde zijn propedeuse op de geschiedenis-opleiding aan de Erasmus Universiteit en voltooide een opleiding Communicatie in Amsterdam. Maar Bob van der Hoek was ondertussen ook opgevallen bij een scout. Niet van een topclub, maar van een modellenbureau.

Fokke Simons

In het begin van zijn twintiger jaren reisde Bob de wereld over als model. Hij liep onder andere catwalks in Zuid-Afrika, Istanbul en Milaan. Hij bleek verdorie werkelijk overal goed in. Tijdens zijn modeperiode woonde hij met een collega aan de Fokke Simonsstraat in Amsterdam. Daar richtte hij met zijn collega's een band op: Fokke Simons.

Tot ieders verbazing was ook de muziekwereld voor Van der Hoek weggelegd. In zijn twee jaar bij de pop- en hiphopformatie scoorde ze een paar kleine succesjes met flashy popsongs. Een clip van de band ging viral op Dumpert en uiteindelijk stonden de mannen van Fokke Simons in het voorprogramma van zangeres Maan.

Het bleek uiteindelijk de laatste tour met het bandje voor Bob, hij ging namelijk solo verder als 'Bobby Bueno'.

Come-back

Hij had als solo-act ook succes. Hij nam onder andere een nummer op met The Dean, het virale discoprojectje van Streetlab-ster Daan Boom. Hij verscheen tevens in de Duitse versie van het parcour-programma WipeOut maar kwam daar ongelukkig ten val en blesseerde beide schouders.

Ondanks de blessure pakte hij in 2022 ook het voetballen weer op, en niet bij de minsten. Hij ging onder de lat staan bij topklassers Westlandia en de Koninklijke HFC. Tussendoor werd hij nog opgepikt door de Dutch Lions in Chicago, maar dit was van zeer korte duur vanwege corona.

Via een oude kennis van FC Utrecht kreeg hij uiteindelijk de vraag om eens te komen kijken bij Fortuna, waar hij in de smaak viel en een éénjarig contract kreeg. Wie weet zien we hem dit jaar, na een nu al knotsgek leven, eindelijk debuteren in de Eredivisie.