Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Getuige verklaart: ‘Organisatie Ridouan T. gaf opdracht voor moord op Peter R. de Vries’

Een getuige heeft meerdere uitgebreide verklaringen gegeven over de moord op Peter R. de Vries. Daarin legt deze persoon onder andere een verband tussen de uitvoerders van de moord en de criminele organisatie van Ridouan T.

Getuige verklaart: ‘Organisatie Ridouan T. gaf opdracht voor moord op Peter R. de Vries’

Volgens ingewijden van Het Parool heeft de getuige een ‘heel belastende’ onderbouwing gegeven van het idee dat de moord op Peter R. de Vries uitgevoerd is in opdracht van de organisatie van Ridouan T. De reden voor de liquidatie zou De Vries zijn rol als vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces zijn.

Volgens diezelfde ingewijden stond deze getuige erg dichtbij één of meerdere verdachten in het proces Iraklia over de moord op Peter R. de Vries. Hij zou onder andere verklaard hebben dat Kamil E. de aanslag op de misdaadverslaggever eerder zou plegen, maar dat hij dit niet durfde. Uiteindelijk was het de 22-jarige Delano G. die de fatale kogels op De Vries afvuurde.

Late bijdrage

Het komt niet vaak voor dat er zo kort voor het einde van een rechtszaak nog belangrijke stukken worden ingebracht. Het onderzoek naar de moord op de misdaadverslaggever is al op 30 juni gesloten en de uitspraak in deze zaak staat gepland voor 14 juli. Het is mogelijk dat het onderzoek opnieuw geopend wordt om de verklaringen aan het dossier toe te voegen. Op de strafeis heeft dat in ieder geval geen invloed. Het OM heeft aangegeven dat die voor beide verdachten hetzelfde blijft: levenslang.