Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Blunder: KISS bedankt Oostenrijkse fans met Australische vlag

Rocken op je zeventigste is al moeilijk genoeg, laat staan dat je ook nog eens topografische kennis moet bijhouden. Dat zal de les zijn die de bandleden van hardrockgroep KISS hebben geleerd tijdens hun optreden in Wenen deze week.

Kiss

Het publiek mocht dan Oostenrijks zijn, ondersteboven waren ze wel toen ze op de grote schermen ineens de vlag van Australië zagen staan. De verwarring is duidelijk een gevolg van de Engelse namen van beide landen, Austria en Australia. Twee letters verschil die goed zijn voor zo'n 14 duizend kilometer afstand.

De geschminkte band speelde in Wenen als onderdeel van hun afscheidstournee, waar de band enkele jaren voor uittrekt. Als je al vijftig jaar rondtrekt en er ondertussen vermoedelijk flinke ladingen vrouwen en Colombiaanse marcheerpoeder doorheen jaagt, is een foutje natuurlijk snel gemaakt.

Tekst gaat verder onder de tweets

Veel fans zagen de grap er wel van in. "Bedankt voor het geweldige optreden en voor het terugbrengen van de kangoeroes naar Oostenrijk", schreef iemand op Twitter.

Australië zorgt bij meer rocksterren voor verwarring. Guns 'N Roses veroorzaakte in 2017 een relletje in Melbourne toen de mannen hun set openden met "Hello Syndey!". Afijn, het zij de rock 'n rollers vergeven. Ze zijn immers Made For Lovin' You, niet voor topografie.

Entertainment
  • Twitter
  • PhotoShot/Brunopress.nl