doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Heleen van Royen: Een vriendin bewaarde gestolen zaad Patrick Kluivert in vriezer

'Het zaad van een kampioen is toch waardevol', aldus de schrijfster.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-63d6954cbfcdb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d6954cbfcdb img{#fig-63d6954cbfcdb img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-63d6954cbfcdb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d6954cbfcdb img{#fig-63d6954cbfcdb img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-63d6954cbfcdb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d6954cbfcdb img{#fig-63d6954cbfcdb img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-63d6954cbfcdb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d6954cbfcdb img{#fig-63d6954cbfcdb img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Heleen van Royen

Terwijl het grootste deel van voetbalminnend Nederland woensdagavond naar AS Roma - Feyenoord zat te kijken, deed Heleen van Royen aan tafel bij Vandaag Inside een vrij bizarre onthulling. Dit in de vorm van een anekdote over het sperma van Patrick Kluivert.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Tijdens de uitzending kwam er rechts in beeld al een zogenaamde teaser: een afbeelding van de columniste, met als bijschrift: Straks: Heleen van Royen over zaadroof. Iets wat onder andere presentator Wilfred Genee opviel, die Van Royen direct vroeg naar deze intrigerende woorden.

Zaadroof

"Ik zag vandaag een bericht in de krant over onze vriend Boris Becker", begint Van Royen. De voormalig professioneel tennisspeler zit op dit moment een straf uit wegens faillissementsfraude. Heleen: "Maar waar we hem ook allemaal van kennen is van het dochtertje dat hij heeft verwekt (...) op een trap bij het toilet van het Japanse restaurant Nobu, geloof ik."

Van Royen heeft het over het gerucht dat de vrouw waarmee de Duitser seks had - alleen orale seks, aldus Boris Becker zelf - het zaad in haar mond had bewaard, om het daarna stiekem bij zichzelf in te brengen. Op deze manier zou zijn dochter zijn verwekt.

Sperma van Kluivert in de vriezer

"Ik wil maar zeggen dat vrouwen en zaad van beroemde mannen... Vrouwen kunnen daar echt een beetje gekkig van worden", vervolgt Heleen. "En ik had een vriendin, dat is ze nu niet meer, maar die had het zaad van Patrick Kluivert in de vriezer."

Genee: "Sorry?"

Van der Gijp: "Wat?"

Derksen: "Dat had ze ook in haar mond gehouden eerst?"

"Nee, dat had ze in een condoom", legt de columniste uit. "Dus ze had het condoom dichtgeknoopt. Dus dat is ook weer een tip voor mannen die bang zijn dat er nazaten komen die ze niet willen hebben: gooi het condoom zelf weg, of hou het bij je, neem het mee naar buiten, wat je er ook mee doet."

'Het is altijd handig'

De mannen aan tafel grinniken om het toch wel bizarre verhaal van Heleen van Royen. En terecht natuurlijk. Maar de schrijfster zelf vond het ook niet normaal, vertelt ze. Op het moment dat haar vriendin dat tegen haar zei, vroeg ze haar namelijk waarom ze in godsnaam het zaad van Kluivert in haar vriezer had gelegd.

Heleen: "Toen zei ze: Ja, nou ja, je weet maar nooit. Het is toch altijd handig. (...) Nee, maar serieus, zaad. Ja, ik kon het niet checken natuurlijk, maar er lag wel een condoom in de vriezer."

Een tamelijk absurd verhaal, merkt Genee op. Maar dat valt wel mee, reageert Heleen. Zij denkt namelijk dat het veel vaker gebeurt. Ook zegt ze dat dit niet over een recente gebeurtenis gaat, maar over iets dat 'heel lang geleden' is gebeurd. En dat Patrick Kluivert zelf ook op de hoogte is van het verhaal.

Het zaad van een kampioen

Van Royen: "Zij voelde toch van: 'Dit heeft een waarde'. En het heeft ook een waarde. Tuurlijk heeft het een waarde. Als jij het zaad hebt van een kampioen, of van een goede voetballer, of van een groot talent als Boris Becker..."

Ondanks dat Heleen niet meer bevriend is met de vrouw die Patricks zaad had opgeslagen in de vrieskast, vermoedt ze dat zij er nooit iets mee gedaan heeft. Bovendien denkt ze niet dat zoiets überhaupt kan als je sperma in een huis-tuin-en-keukenvriezer bewaart.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws