Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gevangenisbewaker verdacht van seksueel misbruik gedetineerden: 'Kniel, zei hij tegen me'

De cipier zit inmiddels zelf achter de tralies.

Bewaker

Het misbruik zou hebben plaatsgevonden in de de Penitentiaire Inrichting Nieuwersluis, een vrouwengevangenis. De verdachte is een 47-jarige gevangenisbewaker die daar tussen 2010 en 2016 drie vrouwen zou hebben misbruikt. Dinsdag is hij opgepakt.

De bewaker blijft volgens de rechtbank Midden-Nederland in ieder geval de komende twee weken achter slot en grendel. Dat schrijft De Volkskrant.

Gedwongen seks, plassen en drugs

Volgens de krant werd er door een van de drie vrouwen in mei vorig jaar al aangifte gedaan. Dit gebeurde toen ze haar straf al had uitgezeten. Zij beschuldigt de bewaker van seksueel misbruik dat plaats zou hebben gevonden in haar eigen cel, op momenten dat hij daar ook drugs kwam gebruiken. Die verstopte hij volgens haar achter een spiegel in haar vertrek.

"Kniel, zei hij tegen me en haalde dan zijn mannelijk lid uit zijn broek", aldus het vermeende slachtoffer in een interview met de Volkskrant. "Soms sloeg hij mij met zijn wapenstok." Ook zou hij peuken op haar gezicht hebben uitgedrukt en over haar heen hebben geplast.

Een ander slachtoffer deed ook aangifte tegen de bewaker. Tijdens haar detentie zou ze het misbruik echter hebben ontkend tegenover de directie van de penitentiaire inrichting, uit angst voor de cipier en zijn collega's. Later, toen de kwestie werd overgenomen door het Bureau Integriteit en Veiligheid, zou ze de boel wel hebben doorgezet, schrijft de Telegraaf.

Inmiddels zijn er drie vrouwen die de bewaker van seksueel wangedrag beschuldigen. Volgens het OM hebben zich op dit moment nog geen andere vermeende slachtoffers gemeld.

Misdaad
  • De Volkskrant, NOS, de Telegraaf
  • iStock, Motortion