Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Profileer jezelf met een goede website

Of je nu voor je bedrijf een website nodig hebt of gewoon een website wil bouwen om je eigen verhalen, foto’s, gedichten, handwerk en dergelijke op te publiceren, met WordPress maak je deze in een handomdraai.

Profileer jezelf met een goede website

Een WordPress website bestaat namelijk uit verschillende elementen die je zelf kan invullen. Een tekstvak hier een foto daar… Misschien voeg je nog die ene leuke video toe van de vakantie en vertel je iets over wat er in je hoofd omgaat. Je kan homepages bouwen met bedrijfsinformatie, een blog starten en misschien wel een webshop beginnen.

Voordat je begint…

Een website heeft natuurlijk een naam nodig. Eentje waarop je gevonden wordt. Dit kan natuurlijk je bedrijfsnaam zijn. Ga je een persoonlijke website maken dan wil je een naam die bij je past en bij wat je gaat posten op het web. Gebruik je eigen naam en verbindt daar het onderwerp van je site aan. Of ga op zoek op internet naar bijzondere namen met sterrenbeelden, kleuren, goden en andere bijzondere termen om zo tot een unieke naam te komen. Kies een aantal domeinnamen die je leuk vindt en check vervolgens of deze nog niet zijn gekocht door iemand anders. Door alvast wat alternatieven te bedenken, kun je sneller een domeinnaam vastleggen voor je website waar jij helemaal achter staat. Een domeinnaam kopen doe je via een webhost. Deze domeinnaam kun je vervolgens koppelen aan je website die je maakt met WordPress.

Diversiteit in design

Bang dat je website design verdwijnt in de grote stortvloed aan dezelfde designs, omdat iedereen met WordPress werkt? Die kans zit er natuurlijk in, maar met jou aan het roer zorg je ervoor dat je design opvalt bij je bezoekers. Met handige, zogeheten add-ons kun je de website via WordPress aanpassen aan je eigen smaak en huisstijl. De add-ons zijn echter niet altijd gratis. Dus als je iets anders wil dan anderen en er geld voor overhebt, dan kun je allerlei andere designs maken, zodat je website er helemaal uitspringt. Overigens kun je de alreeds aangeboden templates naar je eigen kleurenpalet omzetten. Soms zal je daar wellicht toch ook een beetje html-kennis voor nodig hebben, maar het is zeker mogelijk. Op die manier ziet je website er toch een beetje anders uit.

Website om mee te netwerken

Wist je dat een website kan helpen om mee te netwerken? Vooral als je freelancer bent, kun je je website gebruiken als online portfolio. Fotografen, muzikanten, schrijvers en andere creatievelingen kunnen zo mooi laten zien tijdens een netwerkborrel wat ze doen. Neem daarom altijd een tablet mee naar een netwerkdag, zodat je deze tevoorschijn kan halen om je werk te laten zien. En het fijne is, op een WordPress website kun je met gemak verschillende foto’s en video’s plaatsen om te tonen aan anderen. De website zelf zal ook zeker geschikt zijn om op mobiele apparaten te bekijken.

Website voor je winkel

Ben jij de trotse eigenaar van een winkel en wil je ook graag online gaan verkopen? Dat is met de webshop add-on van WordPress ook heel gemakkelijk toe te voegen aan je website. Wist je trouwens dat er sinds 2020 er weer meer echte winkels zijn? Echte winkels worden gelukkig ook weer meer bezocht, maar daarnaast een website runnen met een webshop zorgt ervoor dat je je klantenkring kan uitbreiden. Dit is vooral fijn als je bijzondere producten verkoopt die ook heel gemakkelijk te versturen zijn. Misschien verkoop jij wel uitvergrotingen van je prachtige natuurfoto’s en kun je daar mensen in de Randstad zeer blij mee maken. Dan is de website je visitekaartje en de webshop de plek waar ze je mooie designs kunnen aanschaffen. Nederland telt heel veel webshops en niet iedere shop zal het redden. Maar het is zeker het proberen waard, vooral als je toch al een website met eigen domeinnaam hebt.

Gevonden worden

Heb je een website gebouwd voor je eigen plezier en wil je graag gevonden worden? Het helpt om regelmatig goede content te plaatsen. Ben je van plan vooral foto’s te plaatsen, begeleid ze dan met goede onderschriften en een homepage waarop staat wat je plaatst. WordPress websites zijn gebruiksvriendelijk en helpen je om je schare volgers op te bouwen dankzij handige tools die je vindbaarheid vergroten. Probeer het gewoon allemaal uit en zie wat het beste werkt voor jou. En als je niet gevonden wil worden, is dat natuurlijk net zo goed. Doe gewoon wat je leuk vindt en geniet van je eigen website gemaakt met WordPress.

Lifestyle
  • Unsplash