Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Özcan Akyol neemt radioprogramma in Hilversum op vanwege 'ernstige bedreigingen'

Presentator Özcan Akyol besloot gisteren om zijn radioprogramma 'Onze Man in Deventer' niet vanuit zijn eigen huis op te nemen. Vanwege bedreigingen is hij naar Hilversum verkast.

ozcan-akyol

Presentator Özcan Akyol heeft de locatie van zijn radioprogramma Onze Man in Deventer afgelopen nacht verplaatst. Normaal gesproken neemt hij dat programma op vanuit zijn eigen woonkamer. In de nacht van zaterdag op zondag verkaste hij echter naar Hilversum vanwege veiligheidsoverwegingen. Volgens Akyol zelf heeft hij te maken gehad met "ernstige bedreigingen".

Even niet op de eigen bank

Akyol neemt op zaterdag telkens een aflevering van Onze Man in Deventer op vanuit zijn eigen woning in het centrum van Deventer. Hij verwelkomt iedere week een gast voor een interview. Gisteren trapte hij de uitzending af met de mededeling dat het programma vanwege de bedreigingen dit keer in Hilversum werd opgenomen.

Gericht aan veel personen

Op de aard van de bedreigingen is Akyol niet ingegaan. Wel heeft hij uit de doeken gedaan dat ze niet alleen aan hemzelf gericht zijn. Ook zijn gezin en "de mensen met wie ik samenwerk" zijn bedreigd, aldus Akyol. "Daarom leek het ons wel verstandig om deze uitzending in Hilversum te maken, wat onderhand een soort van compound is met alle bedreigingen die er zijn." Hij sprak dit keer met televisiemaker Pernille La Lau.

Patroon ontstaan

Het is niet de eerste keer dat we Akyol over bedreigingen horen. In maart schoof hij aan bij de (inmiddels ter ziele zijnde) talkshow Vandaag Inside om te vertellen over de anonieme dreigmails die hij had ontvangen. In de mails stond volgens Akyol dat hij ontmaskerd zou worden als verkrachter. Hij maakte bekend dat hij ermee naar de politie was gestapt, maar dat heeft er dus niet voor gezorgd dat het patroon is gestopt.

Nieuws
  • NU.nl
  • BrunoPress