Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ali B ontkent beschuldigingen Ellen ten Damme: 'onschuldige flirt'

Ali B reageert in een statement op de beschuldigingen van de zangeres.

ali b

Ali B heeft in een statement gereageerd op de beschuldigingen van Ellen ten Damme over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ten Damme zei in het tv-programma dat ze 'een zelfde ervaring' heeft gehad als deelnemers van The Voice of Holland. Ook liet ze weten hierover een verklaring tegen de politie te hebben afgelegd. Volgens Ali B zat de vork anders in de steel, zo laat de rapper in een verklaring weten.

'Wat een vrolijke onschuldige flirt was, wordt nu acht jaar later lelijk gemaakt en verdraaid', valt in het statement van Ali B te lezen. 'Gister kwam plotseling het nieuws dat Ellen ten Damme in 2014 door mij iets is aangedaan, wat ook bij slachtoffers van The Voice zou zijn gebeurd. Deze vage beschuldiging leidt in de media meteen tot reacties. Maar wat er nu beweerd wordt, klopt gewoon niet. Zo’n acht jaar geleden hebben Ellen en ik wat geflirt en gezoend. Zoals we dat jaren eerder ook al eens deden, vrijwillig en als twee volwassen mensen. Meer was het niet. We schreven daarna samen een mooi, persoonlijk kwetsbaar liedje en maakten een videoclip.'

Het nummer waarop gedoeld wordt is 'Dit is wie ik moest zijn'. Het nummer dat ontstond tijdens de opnames van het AvroTros-programma 'Ali B en de Muziekkaravaan', waarbij zich volgens Ten Damme een incident heeft voorgedaan.

Onschuldige flirt

Na het benoemen van iets dat volgens Ali een 'onschuldige flirt' was en nu 'acht jaar later lelijk gemaakt en verdraaid wordt', gaat het statement verder: 'Erger nog, in de beeldvorming word ik nu dader en Ellen slachtoffer. Het is onbegrijpelijk want de jaren na 2014 stuurden we elkaar lieve berichten en zagen elkaar af en toe. Dat was steeds vriendschappelijk contact. Als ze mij zo’n lul vindt, waarom vraagt zij mij in 2018 dan persoonlijk om naar haar show in Carré te komen, en waarom nodigt ze mij in 2020 uit in haar kleedkamer in Apeldoorn waar we vervolgens een uur lang met elkaar lachen, knuffelen en goede gesprekken hebben? Ik snap er echt niks van. Ik heb haar gister gebeld en een bericht gestuurd om het te begrijpen, maar ik krijg nog geen reactie.'

Podcast

In de podcast 'Aan de keukentafel' van drummer Sietse Huisman bracht Ten Damme het incident ook al ter sprake. Toen zij met Huisman in gesprek was over het Voice-schandaal, vroeg hij aan de zangeres of zij weleens iets soortgelijks heeft meegemaakt. 'Ik weet er alles van', reageerde ze op deze vraag. 'Er is een verhaal van mij dat helemaal geen geheim was en dat ik destijds ook heb verteld aan mijn omgeving. Dat gaat over Ali B. Ik vind hem echt een lul. Hij spoort echt voor geen meter en daar heb ik dus ook een verhaal over.' Hoewel ze in de podcast wel vertelt dat er iets gebeurd is, gaat ze niet in op de details van de situatie. Wel gaf ze toe er destijds van 'in de war te zijn.' Ten Damme ligt aan Huisman toe: 'Jij bent in de war en vraagt je af: wat moet ik hiermee? En hij doet alsof er niets aan de hand is. Hangt de popiejopie uit. Ik dacht: wat ben jij een… Je hebt totaal niet in de gaten waar je mee bezig bent. Ik heb er ook wel iets van gezegd.' Dit fragment is inmiddels uit de podcast geknipt, maar AD stelt in het bezit te zijn van de originele podcast.

Nieuws
  • AD
  • Brunopress