Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jan Rot overleden aan de gevolgen van darmkanker: 'Het was een prachtig leven'

Al geruime tijd was bekend dat het niet goed ging met Jan Rot. Het muzikale multitalent kampte met uitgezaaide darmkanker, en was erg open over het feit dat hij niet lang meer te leven zou hebben. Zojuist is in een bericht op zijn officiële Facebook-pagina bekendgemaakt dat hij vanmorgen is overleden.

Jan Rot

In 2021 liet Jan Rot weten dat hij ontzettend slecht nieuws had: hij was ongeneeslijk ziek, en de prognose zag er niet goed uit. Hij vertelde destijds dat hij na het slechte nieuws nog een ‘grap’ tegen de dokter maakte dat hij de 70 waarschijnlijk niet zou halen. “En hij zei: ‘de 65 ook niet, waarschijnlijk.’ Ik ben nu 63.”

Rot besloot het nieuws al snel met de rest van de wereld te delen. “Het begon al met een optreden. Dan wilde ik zitten. Ik ben niet de oude Jan Rot – ik ben toch op halve kracht, al gaat mijn stem nog wel. Het voelt alsof je een geheim hebt, maar ik heb nooit in mijn leven een geheim gehad.”

Publiekslieveling

Wat volgde was een hectische periode, waarin Rot massaal door Nederland werd omarmd en gesteund in de strijd tegen zijn slopende ziekte. Zo mocht hij als eerste kandidaat ooit terugkeren in De Slimste Mens. Ook wist hij het publiek tot tranen te roeren met een Nederlandse vertaling van Danny Vera’s Rollercoaster. Er stond nog een grote afscheidstournee op het programma, maar onlangs liet Rot al weten dat dit feest toch niet door kon gaan. Zijn gesteldheid liet het simpelweg niet toe.

Destijds liet hij via zijn Facebook-pagina van zich horen: “Ik hoop er met mijn gezin nog een bijzondere tijd van te maken en dank iedereen voor alle warmte, steun en applaus de afgelopen decennia. Ik ben nog niet weg hier, maar zeg het alvast: het was een prachtig leven.”

'Vredig en vol liefde'

Vandaag heeft Jan Rot het leven dus achter zich gelaten. “Vanmorgen heeft Jan vredig en vol liefde het leven verlaten”, is te lezen op zijn Facebook-pagina. Ook is daar vermeld dat er geen uitvaart zal plaatsvinden, maar dat hij heeft gekozen voor een ‘stille crematie’.

Nieuws
  • T&W
  • BrunoPress/Arjo Frank/Brunopress.nl