Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

John de Mol stuurt advocaat af op Jan Roos en Dennis Schouten

De heren van Roddelpraat hebben na hun laatste uitzending een sommatiebrief ontvangen van advocaat Peter Plasman namens zijn cliënt John de Mol.

John de Mol

Aanleiding is een item in de laatste uitzending van Roddelpraat, het Youtube-programma van Schouten en Roos. In de betreffende aflevering brengt het duo een 'scoop' met betrekking tot de vermeende mishandeling(en) van Shima Kaes door haar ex Johnny de Mol.

Johnny ligt nogal onder vuur de laatste tijd. Al in december van 2020 deed zijn ex-verloofde Shima Kaes aangifte tegen hem. Ze beschuldigt hem van mishandeling en zelfs poging tot doodslag. In het kader van die aangifte werd Kaes laatst voor het eerst verhoord door de politie en journalist Ton F. van Dijk kreeg de hele aangifte in handen. Van Dijk heeft in HP/De Tijd vervolgens uitgebreid verslag gedaan over wat er allemaal in te lezen valt en de details zijn op z'n minst verontrustend te noemen.

Zelf heeft Johnny de Mol alle aantijgingen tot dusver stellig ontkend. "In alle eerlijkheid en met twee vingers in de lucht: er is niets van waar", zei hij vorige week nog, voorafgaand aan zijn talkshow HLF8. "Ik heb dat allemaal niet gedaan."

'Zwijggeld'

Veel media hebben inmiddels uitgebreid geschreven over de perikelen rond De Mol junior, en ook Roddelpraat besteedt met enige regelmaat aandacht aan de presentator. Zo ook in de uitzending van woensdag 13 april. De beweringen die in deze aflevering zijn gedaan, zijn reden geweest voor De Mol senior om advocaat Peter Plasman op Schouten en Roos af te sturen, zo is te lezen op Roddelpraat.nl.

Het betreffende voorval waar het om gaat, zou zich op 2 maart 2015 hebben afgespeeld in de Harbour Club in Amsterdam, waar Johnny de presentatie van het Edison-popgala voor zijn rekening nam. De Mol zou daar zijn ex Shima Kaes op die avond een vuistslag in haar gezicht hebben gegeven.

Roos in de Roddelpraat-aflevering: "Johnny de Mol of John de Mol, alias familie De Mol, heeft alle getuigen van die vuistslag in de Harbour Club in Amsterdam in 2015 vijfduizend euro betaald. Honderdduizend procent waar. Geverifieerd, met bron en bewijs. (...) Ook de zoon van de eigenaar van de Harbour Club heeft vijf ruggen gekregen, want die was d'r ook bij, van de familie De Mol om z'n smoel te houden over dit incident."

Schadevergoeding

"De uitlatingen van de zijde van Roos en Schouten worden - voorzichtig geformuleerd - uitdrukkelijk door cliënt (John de Mol, red.) betwist en vinden voorts geen grondslag in enig feit", aldus de brief van advocaat Plasman aan Roddelpraat. Ook is te lezen dat John de Mol het duo sommeert om de betreffende uitzending offline te halen, voortaan niet meer te spreken over het incident en een rectificatie te plaatsen. Via een bodemprocedure wil De Mol ook nog een financiële compensatie afdwingen voor de te geleden schade (aantasting van goede eer en naam).

Hoe hoog die claim wordt, is nog niet duidelijk. Roddelpraat: "Nu moeten we het dus gaan opnemen tegen de machtigste en rijkste man in het medialandschap. Dus we gaan maar eens lang en flink overleggen met MC Radboudje (advocaat, red.) wat te doen."

Nieuws
  • Roddelpraat
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl