doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Gestreste muizen worden sneller grijs

Heb je zorgen over grijs haar en wil je daar iets tegen doen? Dan ben je niet enige en zeker niet de eerste. Het gebruik van mineralen, planten en insecten voor het kleuren van haar zijn al gevonden in archeologische opgravingen zo oud als 1500 v.Chr. en het verven van haar is vandaag de dag nog steeds populair.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-628c75cf5951d img.lazyloading{background: #eee;}#fig-628c75cf5951d img{#fig-628c75cf5951d img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-628c75cf5951d img.lazyloading{background: #eee;}#fig-628c75cf5951d img{#fig-628c75cf5951d img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-628c75cf5951d img.lazyloading{background: #eee;}#fig-628c75cf5951d img{#fig-628c75cf5951d img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-628c75cf5951d img.lazyloading{background: #eee;}#fig-628c75cf5951d img{#fig-628c75cf5951d img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Gestreste muizen worden sneller grijs

Het maar niets vinden dat je grijs wordt, is dus van alle tijden. Over het algemeen kan je vanaf je 30ste de eerste grijze haren verwachten. Dit is voornamelijk genetisch bepaald. Maar stress kan ook een factor zijn, hebben wetenschappers in muizen ontdekt. Deze onderzoekers begonnen een beetje muizen te pesten om te kijken wat er gebeurde. Het type zenuw dat betrokken is bij de fight-or-flight reactie van de muis veroorzaakte permanente schade aan de stamcellen in het haar. Conclusie: gestreste muizen worden sneller grijs.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Grijs worden

Maar waarom worden we eigenlijk grijs? De kleur van jouw haar wordt bepaald door het pigment in je haarzakjes. Wanneer je grijs wordt, betekent het dat deze haarzakjes geen pigment meer aanmaken. De schuldige hierin zijn de cellen die het pigment melanine produceren. Naarmate je ouder wordt, maken deze cellen er minder van aan totdat ze ‘op’ zijn. Hoe vroeg of hoe laat dit gebeurt, is dus voornamelijk genetisch bepaald. Maar stress, roken of voeding hebben ook effect op je ‘vergrijzing’.

Grijs worden door stress

Amerikaanse presidenten staan er bekend om zo onder druk te staan dat ze zienderogen grijs worden. Dit is dus niet alleen anekdotisch bewijs, gezien de gestreste muizen. Chronische stress heeft een negatief effect op het herstellen van aanvallen tegen de huid, zoals zonlicht of vuil. Dit zorgt er niet alleen voor dat je grijs wordt, maar het kan ook haaruitval versnellen. Bij iemand met chronische stress kunnen deze mechanismen minder goed reageren. Stress vermijden is dan verstandig.

Grijs worden door roken

Het is wetenschappelijk onderzocht en bewezen dat roken ervoor zorgt dat je haar sneller grijs wordt. Dat is niet gedaan door die gestreste muizen een sigaret te geven, maar met een veldonderzoek. Het komt doordat roken de pigmentproductie remt. Door het roken bereiken te weinig voedingsstoffen het haar. Denk hierbij aan onder andere vitamine B en aminozuren die zorgen voor glanzend en kleurrijk haar.

Grijs worden door voeding

Een gebrek aan mineralen en vitaminen kan er voor zorgen dat er pigmentverlies ontstaat in het haar. Dus een gevarieerd dieet met veel eiwitten, vitamine B12 en D3 en ijzer kan dat verminderen of tegengaan. Voedsel die deze voedingsstoffen bevatten zijn onder andere eieren, vis en melk.

De behandeling tegen grijs haar (en meteen ook haaruitval)

Stress vermijden, stoppen met roken en voeding aanpassen is niet altijd mogelijk of heb je gewoon niet altijd zin in. Zijn er dan andere opties? Het antwoord is: ja. Een sterke behandeling tegen grijs haar zijn de Neofollics anti-grey hair tablets. Dit voedingssupplement zit vol met actieve ingrediënten die op een effectieve manier grijs haar bestrijden en de natuurlijke haarkleur helpen te behouden. De Neofollics supplementen bevatten ook ingrediënten die je haar gezonder maken en helpen haaruitval te voorkomen. De tablets zijn geschikt voor mannen en vrouwen.

Is je haar van de stress uitgevallen in plaats van grijs geworden, dan is een haargroeistimulerende shampoo misschien een optie. Een shampoo die haaruitval tegengaat, is een goede start om haarverlies aan te pakken. Foligain is een shampoo die ontwikkeld is voor mannelijk haar en om haarverlies te behandelen plus de gezondheid van de hoofdhuid te bevorderen. De shampoo heeft als doel het haar te verjongen, een gezonde hoofdhuid te bevorderen en kracht en volheid terug te geven aan dunner haar.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws