Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Henk Strootman

Wie stopt MisterMuis911?

Elke week schrijft misdaadverslaggever Henk Strootman een column over wat hem opvalt in de crimewereld. Deze week: MisterMuis911.

Henk Strootman

Het zal weinig mensen zijn ontgaan dat een verwoestend ongeluk in Oud-Gastel onlangs in één klap een einde maakte aan het leven van twee vrouwen en twee kinderen van 8 en 10. De slachtoffers zaten in een auto die in de flank werd geraakt door een bloedsnelle, in Duitsland gehuurde Mercedes. Het is maar de vraag of het woord ‘ongeluk’ hier wel op z’n plaats is. Bestuurder Omar E. (27) uit Roosendaal reed niet een beetje te hard, maar moet het gaspedaal diep in hebben getrapt. Hij deed precies waarvoor jongens zoals hij dergelijke auto’s huren. Om indruk te maken. Om het onder de motorkap te laten brullen. Om bewonderend te worden nagekeken. Maar het vergt rijervaring en beheersing om zo’n Mercedes te kunnen hanteren.

En dat had deze jongen, die volgens het AD ‘een waslijst aan rottigheid’ op zijn kerfstok heeft, duidelijk niet.

Er zijn helaas veel ‘Omars’. Je ziet ze overal. In Rotterdam bijvoorbeeld worden bewoners van de binnenstad gek van het showcruisen met gehuurde Ferrari’s, Lamborghini’s en andere racemonsters. Er waren ‘verkeerbelemmerende maatregelen’ voor nodig om de patsers uit winkelstraten als de Meent te weren. Dat lukte, maar niet lang daarna doken ze op in de Kop van Zuid. Want ook daar, tussen de hoge gebouwen, viel er qua oorverdovend motorgeraas veel te genieten. En dan heb je natuurlijk de cultureel bepaalde trouwstoeten, die niet compleet zijn zonder gehuurde Ferrari’s, Mercedessen en Audi’s. Ook daarbij kun je wachten op ongelukken. Een gastje van 21 met 700 pk’s onder de motorkap, het is geen gelukkige combinatie. Daardoor halen sommige bruiloftsgasten niet eens de trouwzaal en moeten ze bij een greppel of boom wachten op de takelwagen.

MisterMuis911 vindt het cool om veel te hard te rijden.

Je zou zeggen dat zo’n drama als in Oud-Gastel zelfs de meest notoire hardrijder wakker moet schudden. Vergeet het maar. We kunnen zelfs wachten op nog zo’n ongeluk.

Wat Younes doet staat gelijk aan het spelen met een handgranaat. Het gaat geheid een keer fout. De vraag is alleen of hij het enige slachtoffer zal zijn

Grote kans dat de dader dan Younes heet, vermoedelijk de echte naam van een man die als MisterMuis911 bizarre filmpjes plaatst op Instagram. Overtuigd dat de politie hem ‘toch niet kan pakken’ laat deze Younes zien hoe hij met zo’n 280 kilometer per uur, links en rechts inhalend over de Brabantse wegen scheurt. Gesteund door 47.000 volgers lijkt de Roosendaler, naar verluidt vader van twee kinderen, nog een verdienmodel te pakken te hebben ook. Als een van zijn volgers hem vraagt naar zijn mening over het drama in Oud-Gastel komt de man met een antwoord dat alles zegt over zijn beperkte belevingswereld: “Amateurtjes zijn het, niet gewend om in zulke snelle auto’s te rijden. Ze moeten het houden bij VW’tjes. Dat is alles dat ik te zeggen heb.”

Of deze Younes inderdaad een lange neus kan blijven maken naar de politie valt nog maar te bezien. Dat dachten de twee motorrijders die in augustus 2020 in 11 minuten over de A16 van Breda naar Rotterdam reden (normaal gesproken een rit van dertig minuten) en daarvan een filmpje op internet plaatsten namelijk ook. De mannen hadden nooit gedacht dat de politie alles uit de kast zou trekken om de identiteit van de wegpiraten te achterhalen. Maar dat gebeurde dus wel. De mannen werden geïdentificeerd als Silab O. (23) uit Almere en Ibram M. (25) uit Rotterdam en kregen twee weken cel en een rijverbod van vijf jaar opgelegd.

Wat Younes doet staat gelijk aan het spelen met een handgranaat. Het gaat geheid een keer fout. De vraag is alleen of hij het enige slachtoffer zal zijn, of dat hij onschuldige mee zal nemen in zijn dodenrit. Het is te hopen dat de politie deze man snel van de weg haalt. Hij noemt zich MisterMuis911, maar de naam MisterRat911 komt meer in de buurt.

Misdaad
  • Videostill