Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoekers: mannen worden gelukkiger van een bromance dan van hun relatie

Een onderzoek suggereert dat mannen gelukkiger worden van een bromance dan van een romantische relatie met een vrouw.

Bromance

Toegegeven, het betreft een klein onderzoek met maar dertig heteroseksuele, mannelijke participanten bij wie een diepte-interview werd afgenomen. De heren in kwestie kregen meerdere vragen voorgelegd over hun romantische relaties en hun bromances. Die laatste term wordt gebruikt voor goede vriendschappen tussen mannen. De mannelijke versie van 'hartsvriendinnen' dus. De resultaten van het onderzoek waren behoorlijk verrassend.

Wat blijkt? Een bromance geeft een man een soort 'sociale ruimte' waarin hij zijn emotionele ei kwijt kan. Hierdoor ervaart de man met een bromance een betere emotionele stabiliteit dan wanneer hij enkel een romantische relatie heeft. Daarnaast gaven de mannen aan dat hun vriendschap - vergeleken met hun romantische relatie - zorgt voor 'meer sociale voldoening en betere probleemoplossende competenties'.

Begrijpen we het nog? Hoe het ook zij: die ene goede vriend heb je gewoon keihard nodig. Je kunt open met hem spreken over je problemen want jullie veroordelen elkaar niet en je hoeft je best niet te doen om de relatie te laten werken. Het werkt gewoon, conflictloos. Toch wel zo prettig.

Nu wil dit niet zeggen dat we geen romantische relaties nodig hebben want ja, laten we eerlijk zijn: na een wild vrijgezellenleven is een vaste relatie ook niet verkeerd. Maar houd vooral die bromance ook vast, want je moet wel tijd blijven vrijmaken voor je beste maat.

Bovendien is 'werken aan je emotionele stabiliteit' een prima excuus voor een avondje bier drinken met vrienden.

Lifestyle
  • Adobe Stock