Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Glennis Grace reageert voor het eerst op geweldsincident: 'Mijn gedrag was niet goed'

De zangeres doet haar verhaal in een videoboodschap.

Glennis Grace

Begin dit jaar is Glennis Grace, samen met haar 15-jarige zoon, opgepakt na een geweldsincident in de Jumbo. Een lange radiostilte volgde, maar nu heeft de zangeres voor het eerst van zich laten horen. In een uitgebreide videoboodschap op Instagram doet ze haar verhaal.

Oprechte excuses

Glennis Grace begint haar verhaal met het aanbieden van haar 'oprechte excuses' aan alle betrokkenen. "De medewerkers van Jumbo, de mensen met wie ik werk en iedereen eromheen die hier betrokken bij is geraakt: het spijt me. Ik ben een artiest in hart en nieren en dat is iets wat ik al vanaf mijn negende jaar doe. Mensen blij maken met mijn stem en mijn muziek en alles daaromheen. Dat is wie ik ben en ik wil positiviteit brengen met mijn muziek, maar ook vanuit mijzelf, mijn persoon."

Uit zijn verband getrokken

Volgens de zangeres zijn bepaalde zaken 'echt uit het verband getrokken', maar daarmee praat ze haar actie niet goed. "Ik had beter moeten weten", geeft ze toe. "Ik had beter moeten nadenken. Tot tien moeten tellen. In plaats van me laten leiden door mijn primitieve moederinstinct."

Vervolgens vertelt ze haar kant van het verhaal: "Mijn zoon kwam thuis met een bebloed gezicht en het eerste wat naar boven kwam, was de leeuwin die ik ben voor mijn kind. Ik ben met mijn impulsieve gedrag verhaal gaan halen. Jeetje. Het was niet goed. Mijn gedrag was niet goed op dat moment. En wat ik al eerder zei: ik had beter moeten weten."

Teruggetrokken

Door het incident is Glennis weer met beide benen op de grond gezet. "Ik heb me teruggetrokken met mijn kind, met de mensen om mij heen, ik heb veel gepraat, veel nagedacht hoe ik dit anders had kunnen aanpakken", vertelt ze. "En sowieso, misschien wel andere dingen die in mijn leven spelen. Dus ja, wat ik hiervan geleerd heb, is niet te handelen vanuit emotie. Dat is wat ik mijn zoon ook wil meebrengen. Ook met hem heb ik de nodige gesprekken. Ik houd hem op dit moment heel dicht bij me en heel strak. En natuurlijk moet ik ook rekening houden, zoals iedere moeder, dat ik te maken heb met een puber van vijftien. Dit is ook de reden dat ik nog niets van me had laten horen, omdat ik nu weet hoe ik kan reageren en dat dat vaak te impulsief is. Dat heb ik nu in ieder geval geleerd. En dank jullie wel voor jullie geduld", zegt ze tot slot.

Ruzie in de Jumbo

Afgelopen februari is Glennis Grace opgepakt na een geweldsincident in de Jumbo in Amsterdam. Eerder die dag zou er een ruzie zijn ontstaan tussen haar 15-jarige zoon en medewerkers van de betreffende supermarkt. Daarna is Glennis, samen met een groep mensen, verhaal gaan halen. Dit liep echter zo uit de hand, dat het uitmondde in een ruzie. Glennis werd opgepakt voor mishandeling en bedreiging en moest samen met haar zoon drie dagen in de cel doorbrengen, waarna ze samen het politiebureau mochten verlaten.

Misschien ook voor jou:
Lil Kleine biedt excuses aan in videoboodschap: 'Ik heb verkeerd gehandeld'
Entertainment
  • Instagram @glennisgrace, RTL Boulevard, Tips en Weetjes
  • Brunopress