Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins op 50-jarige leeftijd overleden

De 50-jarige Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins is vrijdagavond onverwacht overleden. Dit maakte de Amerikaanse rockband bekend via Twitter. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend gemaakt.

Foo Fighters Taylor Hawkins

De Colombiaanse tv-zender Caracol meldt dat Hawkins overleed in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Volgens lokale media zou hij dood gevonden zijn in een hotel. De Foo Fighters was voor hun tournee in het Zuid-Amerikaanse land en zou vrijdagavond tijdens een festival in Bogotá optreden. Zondag had de band een optreden in de Braziliaanse stad São Paulo op de planning staan.

Statement

“De Foo Fighters-familie is kapot van het tragische en vroegtijdige verlies van onze geliefde Taylor Hawkins”, begint de band hun bericht op Twitter. “Zijn muzikale geest en aanstekelijke lach zullen voor altijd in ons voortleven. Onze harten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en familie. We vragen u dat hun privacy met het grootste respect wordt behandeld in deze onvoorstelbare moeilijke tijd.” De doodsoorzaak werd niet genoemd in het statement.

Foo Fighters

Taylor Hawkins verwierf midden jaren 90 faam. Hij speelde destijds in de band van Alanis Morissette tijdens haar Jagged Little Pill-albumtour. In 1997 sloot Hawkins zich aan bij de rockband Foo Fighters, die Dave Grohl in 1995 oprichtte.

Hawkins trouwde in 2005 met Alison Hawkins met wie hij drie kinderen heeft: Oliver (14), Annabelle (13) en Everleigh (8).

Nieuws
  • NU, AD, NY Post
  • BrunoPress