Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Katja Schuurman: 'Er mag wel iemand voor een avond langskomen, maar dan ook weer snel weg'

Katja is sinds enige tijd weer single, maar moet nog niet denken aan een nieuwe liefde. Een scharreltje daarentegen...

Katja Schuurman

Eind vorig jaar zetten Katja Schuurman en chefkok Freek van Noortwijk een punt achter hun relatie. Tegen de Telegraaf sprak Schuurman een tijdje terug nog van "een verdrietige situatie", al wilde ze niet ingaan op de exacte reden van de breuk.

"Het werkte gewoon echt niet meer", aldus de versbakken single. De kok en en de actrice waren sinds 2015 samen en kregen in augustus van 2020 een dochter.

'Iemand voor een avond'

Maar goed, als 't niet werkt dan werk 't niet en inmiddels is de 47-jarige brunette alweer een tijdje vrijgezel. Op de persdag van de film Costa! verscheen Katja wederom voor een Telegraaf-camera en kreeg al snel de vraag of ze weer openstaat voor de liefde.

"Nou, daar moet ik nog héééél erg niet aan denken", aldus de actrice. "Nee. Ja, d'r mag wel voor een keertje iemand voor een avond langskomen, maar dan ook weer snel weg", voegt ze eraan toe.

'Sta overal voor open'

Ook geeft ze aan dat ze verder geen concrete plannen heeft om er een 'flirterige zomer' van te maken, zoals de verslaggever stelt. "Maar", vervolgt ze, "ik sta overal voor open".

Of ze in de toekomst dingen anders gaat aanpakken op relatiegebied? Katja: "Nou, ik ga niet meer zo snel trouwen. Misschien. Maar misschien ook wel. Ik ben heel hardleers, dus we zullen het wel zien."

Costa!

Binnenkort is Schuurman te zien in de film Costa!. Gevalletje déjà vu? Heel begrijpelijk: in 2001 speelde de vrouw met de mooiste krulletjes van Nederland de rol van Frida in een gelijknamige film. De nieuwe Costa! is geen officieel vervolg op de zwoele zomerse tienerfilm van toen, toch speelt Katja wel hetzelfde personage. Dit keer niet als propper die zoveel mogelijk kerels naar een Spaanse nachtclub probeert te lokken, maar als moeder die haar dochter richting diezelfde nachtclub ziet vertrekken.

Entertainment
  • De Telegraaf
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl