Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Katja Schuurman nu ze weer single is: 'Ik word lesbisch'

Eind vorig jaar zetten Katja Schuurman en chefkok Freek van Noortwijk een punt achter hun relatie. In een interview met De Telegraaf geeft de nog altijd prachtige brunette een update over haar leven als vrijgezel.

Katja Schuurman

"Vandaag gaat het eigenlijk heel goed", zegt Schuurman tegen verslaggever Jordi Versteegden. "Eigenlijk sinds niet zo lang heb ik een knop om kunnen zetten. Kijk, natuurlijk is het verdrietig. (...) Maar je besluit het samen."

Katja legt verder uit dat het "een verdrietige" situatie is, maar wil niet ingaan op de exacte reden van de breuk. "Het werkte gewoon echt niet meer."

Open relatie?

Chefkok Freek van Noortwijk bewees dat liefde niet alleen via de mannenmaag gaat en wist de actrice in 2015 te strikken. Ze kregen in augustus van 2020 zelfs een dochter: Coco.

Afgelopen zomer reageerde de actrice/presentatrice nog op de wilde verhalen over haar 'open relatie'. "We hebben nooit een open relatie gehad", zei Katja toen. "In het verleden hebben we het weleens gezellig gehad met anderen erbij, maar we hebben nooit een relatie gehad in de zin van: 'Jij gaat vanavond naar Chantal toe? Veel plezier!' Nee, dat lijkt me vrij verschrikkelijk en ik zou dat ook echt niet kunnen en willen."

Maar open of niet, inmiddels is de relatie met chefkok Freek alweer een paar maanden teneinde. Katja destijds op Instagram: "Met onbeschrijfelijk veel pijn in onze harten hebben Freek en ik moeten besluiten om niet meer samen als geliefden door het leven te gaan."

'Ik word lesbisch'

Tegenover De Telegraaf laat Katja weten dat ze na de breuk "ineens een ander leven" kreeg. Waar het gezinnetje eerder nog altijd bij elkaar was, zit ex Freek van Noortwijk inmiddels weer in Amsterdam. "Maar we proberen het zo goed mogelijk te doen. (...) Maar het is natuurlijk niet wat je wil, met zo'n kleintje (dochter Coco, red.)."

Ondanks het verdriet heeft Nederlands mooiste brunette wel weer een "knop weten om te zetten", waardoor ze zich nu weer vrij voelt. "En dat ik weer voor me kijk en denk: 'Jeetje wat een mogelijkheden ligger er allemaal'."

Originele tips voor mensen die zelf ook net een scheiding achter de rug hebben, heeft ze niet. "Ik denk gewoon dat er wat tijd overheen moet gaan."

Tot slot de vraag: hoe nu verder? "Het streven is om het gewoon net zo fijn te doen als dat het met Thijs (andere ex-man Thijs Römer) is gegaan", aldus Katja. "En vanaf nu word ik lesbisch. Hahahaha!"

Entertainment
  • De Telegraaf
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl