Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Geert Wilders: ‘Hubert Bruls is een ongekozen dictator’

Een oude vete krijgt een nieuw hoofdstuk.

Geert Wilders: ‘Hubert Bruls is een ongekozen dictator’

Geert Wilders en Hubert Bruls liggen al langer met elkaar overhoop. Dat begon in 2014, toen de burgemeester van Nijmegen als één van de eerste Nederlanders aangifte deed tegen Wilders voor zijn ‘minder, minder minder’ uitspraak. Sindsdien kregen de leider van de PVV en de voorzitter van Het Veiligheidsberaad het wel vaker met elkaar aan de stok. Gisteren was daar een goed voorbeeld van.

Huisvesting

Hubert Bruls was te zien in het NOS Journaal, waarin hij een oproep deed voor verplichte opvang van vluchtelingen, niet alleen uit Oekraïne, maar ook uit Syrië. Hij wil daarbij desnoods beslag leggen op vastgoed. “Dat zal af en toe chaotisch zijn en dat zal af en toe ook pijn doen”, gaf de burgemeester toe. “Ik denk ook dat het verstandig is dat het kabinet nu een noodwet aan het voorbereiden is. In een enkel geval vrees ik ook wel dat we gedwongen moeten zeggen: ‘hier gaan we nu toch huisvesting realiseren, ook al wil u, een individuele gemeente of een aantal buurtbewoners dat niet’.”

Dictator

Huisvesting geven aan zo’n bootlading vluchtelingen in een land dat al kampt met woningnood gaat voor Geert Wilders minstens tien stappen te ver. Hij dook na het zien van de uitzending dan ook op Twitter om zijn ongezouten mening over Bruls te delen. “Ongekozen dictator Bruls wil nu VERPLICHTE opvang van alles en iedereen, van Syriërs tot Somaliërs en Oekraïners”, schrijft hij in een bericht over het fragment uit het journaal.

Nieuws
  • BrunoPress