doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Koert Westerman: ‘Het dak gaat eraf in Ahoy, dat kan niet anders!’ 

Viaplay, de nieuwste sportzender, kiest veelal voor nieuwe gezichten, maar het nam Koert Westerman gewoon mee om het darts aan elkaar te praten. En daar is hij best trots op. Met de presentator blikken we vooruit op de Premier League-avond in Rotterdam. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-629281fff4160 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-629281fff4160 img{#fig-629281fff4160 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-629281fff4160 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-629281fff4160 img{#fig-629281fff4160 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-629281fff4160 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-629281fff4160 img{#fig-629281fff4160 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-629281fff4160 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-629281fff4160 img{#fig-629281fff4160 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Koert Westerman: ‘Het dak gaat eraf in Ahoy, dat kan niet anders!’ 

Koert! Voordat we gaan praten over het darts willen we eerst weten wat je gekocht van dat ongetwijfeld moddervette contract bij Viaplay. Een villa, Jaguar of boot?

“Haha! Nou, dat contract is niet moddervet, wél uitstekend. Ik ben er heel blij mee, heb ik kennelijk toch iets goed gedaan de afgelopen jaren. Eigenlijk ben ik zelfs een beetje trots dat ik mocht meeverhuizen. Je ziet ook wel dat zenders op zoek gaan naar nieuwe, frisse en jonge gezichten, dus ik ben gewoon heel blij dat ik mee mocht.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Donderdag komt de Premier League naar Rotterdam, je bent erbij?

“Zeker, maar Anne-Marie (Fokkens, red.) doet de presentatie, zij is de nummer één, ik twee. Dus ik ben er meer als fan. Vind ik ook wel een keer leuk, kan ik me overal vrij bewegen en dan kom je die acht spelers ook steeds tegen. Dat is hartstikke leuk en ook goed voor de contacten. Ik heb vaak items gemaakt met die gasten, dus na al die jaren ken je elkaar wel. Lekker met Gary Anderson praten over zijn collectie oldtimers, even ouwehoeren met Michael van Gerwen. Dat is voor mij een feestje.”

De Premier League heeft dit jaar een nieuw format, waarin iedere avond in toernooivorm wordt gespeeld. Ben je daar enthousiast over?

“Ja en nee. Het leuke aan het format is dat je elkaar nu iedere avond kunt uitschakelen, maar je ziet wel steeds dezelfde acht gezichten. Je had ook een jaar waarin er een local hero als tiende man mocht meedoen. Dan speelde Jeffrey de Zwaan bijvoorbeeld mee in Ahoy. Dat jaar vond ik net even wat spectaculairder, maar ik ben wel blij dat we nu af zijn van dat vervelende gelijkspel.”

We moeten de lezers even vertellen dat we de uitslagen van de avond in Nottingham nog niet kennen, maar tijdens dit gesprek staat Michael van Gerwen bovenaan in de Premier League. Is het herstel nu eindelijk ingezet of is dat te voorbarig?

“Iets te voorbarig, maar voor het eerst in lange tijd heeft hij laatst ook weer een vloertoernooi gewonnen. Ik denk nu voor het eerst dat het herstel misschien wel echt is ingezet.”

Hij speelt in Rotterdam tegen Michael Smith, die heeft ie recent al twee keer verslagen in de Premier League. Kat in het bakkie?

“Kat in het bakkie. Zeker nu ze in Ahoy gooien, thuisspelen geeft echt een extra dimensie. Dat hoor ik van al die jongens. Het maakt niet uit of ze in Ahoy of de AFAS staan, het publiek geeft echt een zet in de rug, ook voor Michael. Hij gaat geweldig worden ontvangen, dat geeft zó’n boost. Nee, dat kan niet fout.”

Een andere Nederlander, Danny Noppert, won laatst met de UK Open zijn eerste grote prijs. Zie je hem op termijn in de Premier League of was dat een eenmalige uitschieter?

“Lastig. Dan denk ik toch dat het een uitschieter was. Bij de UK Open had hij geluk met de loting, al heeft hij natuurlijk wel al zijn wedstrijden gewonnen. Misschien heeft hij nu iets doorbroken. Maar als je kijkt naar zijn stijl van gooien zie ik wel een verschil met de toppers in de Premier League. Die gooien hun drie pijlen in één tempo. Noppert is een mikker, gooit ze één voor één. Ik denk dat hij zijn stijl moet aanpassen om door te kunnen groeien naar de wereldtop.”

Het is vanwege corona even geleden dat de Premier League naar Nederland kwam, is het dak van Ahoy bestand tegen die dolle boel?

“Het dak gaat eraf, ja. Ik verwacht één grote feestende bende , dat kan niet anders.”

Met Koert Westerman voorop in de polonaise?

“Nee, ik houd een gepaste afstand en ik wil ook echt de wedstrijden goed zien. Daarom ga ik ook niet meer naar wedstrijden van het Nederlands elftal. Ook als Oranje achterstaat blijven de mensen feestvieren, daar kan ik niet tegen. Ben ik te veel sportliefhebber voor. Het voordeel van dit format is dat je alleen maar topwedstrijden hebt en daar wil ik niets van missen.”

Speelschema Premier League donderdag 24 maart:

Peter Wright – James Wade

Gary Anderson – Joe Cullen

Jonny Clayton – Gerwyn Price

Michael van Gerwen – Michael Smith

Na deze wedstrijden volgen de halve finales en finale. Er wordt gespeeld volgens het Best of 11 Legs-principe. Alle wedstrijden zijn te zien bij Viaplay.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws