Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kuijt laat zich 'verbouwen': ex-voetballer duikt de boksring in

Dirk Kuijt gaat de ring in, zo werd zondagavond duidelijk. De oud-voetballer gaat een potje boksen tijdens Hit It, een vechtsportevenement in Rotterdam Ahoy dat onder andere georganiseerd wordt door kickbokskampioen Rico Verhoeven.

Dirk Kuijt

Bekende mensen die het tegen elkaar opnemen in de boksring is een populair concept. In Amerika, waar veel geld betaald wordt om grote Youtube-sterren te zien knokken via het pay-per-view-principe, maar ook in Nederland zien we dat het een fenomeen in opkomst is. Denk bijvoorbeeld aan programma's als Boxing Stars en Boxing Influencers.

En binnenkort kan Hit It aan dat rijtje worden toegevoegd. Het evenement komt uit de hoge hoed van niemand minder dan Rico Verhoeven, zelf een van de redenen dat de populariteit van de vechtsport is toegenomen.

Hit It

Hit It vindt op 29 oktober plaats in Ahoy Rotterdam. Bezoekers krijgen dan een aantal gevechten voorgeschoteld van professionele vechtsporters, afgewisseld door muzikale optredens van nationale en internationale acts. De exacte invulling van de line-up is nog onbekend.

Wel bekend: naast professionele sporters zullen er ook een aantal BN'ers met elkaar op de vuist gaan, waaronder Dirk Kuijt. Dat werd afgelopen zondagavond bekend tijdens Humberto. In de talkshow van Tan werd ineens een video afgespeeld waarin niemand minder dan Dirk Kuijt onthulde te gaan vechten tijdens Hit It.

Kuijt gaat knokken

"Als oud-voetballer weet ik wat het is om in een arena te staan", aldus Kuijt. "Het is nu al zo’n vier jaar geleden dat ik ben gestopt met voetballen. En natuurlijk mis ik die spanning en die strijd om een wedstrijd te winnen."

Tegen wie de voormalig speler van onder andere Liverpool en Feyenoord gaat knokken? Dat is helaas nog onduidelijk. Niet tegen Rico Verhoeven zelf in ieder geval, zo maakte de wereldkampioen kickboksen al bekend.

Inmiddels heeft Kosso, rapper, bodybuilder en ondernemer in voedingssupplementen, zich vrijwillig aangeboden als tegenstander. "Over vier weken is mijn laatste bodybuildingwedstrijd en daarna ga ik meer vechtsport doen", zei hij op Instagram. "Als ze nog een tegenstander zoeken bied ik me nu aan."

Naar verluidt wordt het in ieder geval een tegenstander die even weinig vechtsportervaring heeft als de ex-voetballer. Kuijt: "Om in een ring te staan, zoals Rico dat al vele malen in zijn leven gedaan heeft, wordt voor mij nieuw. Die strijd ga ik heel graag aan tegen een andere bekendheid. Vanaf nu ga ik keihard trainen, ook omdat het allemaal voor het goede doel is."

Entertainment
  • FHM/vechtsportinfo
  • Patrick van Emst/Brunopress.nl