Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dingen die je kan doen tegen verveling in quarantaine 

Corona of geen corona, bijna iedereen heeft wel een keer in quarantaine gezeten de afgelopen twee jaar. Verplicht binnenzetten is iets wat zeker de generaties babyboomers, generatie X, millenials, generatie Y en Z niet kennen. Generaties die de eerste of tweede wereldoorlog hebben meegemaakt weten als de beste hoe het voelt als je vrijheid wordt afgenomen. Je mocht niet naar buiten en jarenlang werd een avondklok gehandhaafd. Zij weten hoe dit voelt en hoe ze daar mee om kunnen gaan. Toch zien we dat er bij veel mensen snel verveling heerst of zelfs erger; depressies en andere psychische klachten. Om verveling en psychische klachten tegen te gaan, kun je een aantal dingen doen als je voor de zoveelste keer in quarantaine zit. Lees snel verder! 

Dingen die je kan doen tegen verveling in quarantaine 

Bellen 

Om toch online contact te houden met familie en vrienden, kun je ze eens vaker bellen. Blijf contact houden met hen. Bel je beste vriendin eens op en voor je het weet hang je uren aan de telefoon. Dit kan een gevoel van eenzaamheid verminderen en ook verveling tegengaan. Zo heb je toch een beetje het gevoel dat je elkaar ziet (video bellen) en spreekt.

Houd structuur in je week

Als je dan toch de hele dag thuis moet zitten, kun je net zo goed gaan uitslapen en later aan het werk of de studie gaan. Probeer een structuur in je dag te houden. Dat betekent vroeg opstaan om productief aan je dag te beginnen. Bovendien zorgt een structureel slaapritme er ook voor dat je minder snel moe bent, je weerstand en je alertheid wordt verhoogd. Hierdoor kun je gedurende de dag ook beter prestaties leveren.

Pak oude hobby’s op

Probeer iedere dag wat nuttigs en wat leuks te doen. Iets nuttigs kan iets zijn in het huishouden, voor je werk of studie. Iets leuks kan een oude hobby zijn die je weer oppakt, Netflix of een boek lezen. Heb je vroeger veel geschilderd? Vraag dan of iemand wat verfspullen kan ophalen zodat je wat te doen hebt. Bovendien zal je zien dat het eigenlijk heel leuk is, als je er dan toch tijd voor hebt. Ook kun je nieuwe hobby’s oppakken. Heb je altijd al willen dansen of een instrument willen bespelen? Go for it! Misschien heb je altijd al een boek willen schrijven. Dan is het nu de tijd om hier een mooi begin aan te maken.

Blijf in beweging

Uit onderzoek is gebleken dat beweging helpt voor je mentale en fysieke gesteldheid. Hierdoor zal je je beter voelen. Ook maak je tijdens het sporten een geluk stofje aan ‘endorfine’. Doe een sport wat je leuk vindt. Zoek Youtube filmpjes op en doe een paar keer per week een leuke work-out. Dit is overigens niet alleen belangrijk als je in quarantaine zit, maar ook als je weer naar buiten mag. Ook al zijn sportscholen, zwembaden en sportverenigingen dicht, blijf in beweging! Ga een rondje wandelen met een vriendin, doe en hardloop competitie met familie of start een nieuwe sport.

Ga beleggen

Als je in quarantaine zit en geen sociale of familiaire verplichtingen hebt, kun je je ook gaan verdiepen in beleggen. Je kan bijvoorbeeld je geld beleggen in aandelen of crypto. Voor meer informatie kijk op Anycoindirect.

Ruim je huis, zolder of garage op

Eerlijk is eerlijk; veel Nederlanders kennen een druk bestaan. Werk, kinderen, studie, sport, familie en vrienden. Je vliegt iedere week weer van hot naar her. Als je eindelijk een avondje vrij hebt, zit je niet te springen om de garage op te ruimen. Dat kan later wel! Maar voor je het weet, ben je jaren verder en is de garage nog altijd hetzelfde gebleven. Zet tijdens je quarantaine je schouders eronder. Naast thuiswerken, is er niets of niemand die iets van je wil. Geniet van de rust en ga op je dode gemakje jouw huis, zolder of garage opruimen.

Luister naar (nieuwe) oppeppende muziek

Vele mensen worden blij van goede muziek. Welke muziekgenre dat is, is voor iedere persoon verschillend. Probeer in quarantaine, als je je rot voelt, niet naar zielige of verdrietige muziek te luisteren. Luister je favoriete muzieklijst of stel een nieuwe lijst samen met de leukste liedjes.