Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

13 Oekraïense militairen tegen Russisch oorlogsschip: 'Go f*ck yourself!'

Russisch oorlogsschip: 'Leg jullie wapens neer en geef jullie over. Als jullie dat niet doen, zullen we jullie bombarderen.' 13 Oekraïense soldaten op een eilandje: 'Go f*ck yourself!'

Oorlogsschip

Afbeelding Russisch oorlogsschip ter illustratie. Niet het schip in kwestie.

Het dodenaantal door de oorlog in Oekraïne neemt met de dag toe. Ook dertien Oekraïense soldaten op Slangeneiland, een mini-eilandje in de Zwarte Zee, kwamen om. En uit de inmiddels gelekte geluidsopname van de gesprekken die de militairen hadden met een Russisch oorlogsschip, blijkt dat ze geen moment aan opgeven hebben gedacht.

13 militairen

Slangeneiland stelt eigenlijk niet heel veel voor. Het ligt in de Zwarte Zee op een paar honderd kilometer ten westen van de Krim en er woont drie man een een paardenkop. Toch is de locatie van strategisch belang, vandaar dat Oekraïne er een aantal soldaten heenstuurde. De kans zat er immers dik in dat de Russen hun oog op Slangeneiland lieten vallen.

En dat laatste gebeurde ook. Poetin stuurde echter niet enkele militairen richting het eilandje, maar een compleet oorlogsschip.

'Go f*ck yourself!'

De communicatie tussen het oorlogsschip en de dertien Oekraïners is inmiddels gepubliceerd op meerdere mediaplatformen.

Uit de opname:

"Dit is een Russisch oorlogsschip. Leg jullie wapens neer en geef jullie over. Als jullie dat niet doen, zullen we jullie bombarderen."

Duidelijke taal van de Russen. Al durven we wel te stellen dat de boodschap die de dertien Oekraïense soldaten richting het oorlogsschip stuurden misschien nog wel duidelijker was:

"Dit is het dan", aldus een van de soldaten. "Zal ik zeggen dat ze dood mogen vallen?" richt hij zich tot de andere aanwezigen, om vervolgens met de volumeknop op standje 100 het volgende eruit te knallen: "Russisch oorlogsschip… Go f*ck yourself!"

Kort daarna bombardeerden de Russen het eiland. Alle dertien soldaten van de Oekraïense kant kwamen daarbij om het leven.

'Helden van Oekraïne' 

Volodimir Zelenski, president van Oekraïne, heeft de gevallen militairen stuk voor stuk geëerd met de titel 'Held van Oekraïne'. Zelenski: "Ze zijn als helden gestorven door niet op te geven."

Nieuws
  • Metro Nieuws
  • iStock, yocamon