Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM eist 120 uur taakstraf en voorwaardelijke celstraf tegen Lil’ Kleine

Het OM heeft 120 uur celstraf en een taakstraf geëist tegen Lil’ Kleine naar aanleiding van een mishandeling die in 2019 zou hebben plaatsgevonden bij een Amsterdamse discotheek.

OM eist 120 uur taakstraf en voorwaardelijke celstraf tegen Lil’ Kleine

Lil’ Kleine wordt samen met een 49-jarige man en een 51-jarige man uit Boxtel verdacht van mishandeling. Zij zouden op 7 december 2019 een onbekende man aangevallen hebben. Het slachtoffer, een 28-jarige man, zou in de Amsterdamse Club Olivia tegen Jamie Vaes, de vriendin van Kleine, aangestoten zijn. De artiest zou daarna agressief op de man gereageerd hebben.

Toen de 28-jarige later naar buiten ging, liep hij Lil’ Kleine opnieuw tegen het lijf. De artiest stuurde het tweetal uit Boxtel vervolgens op de man af. Het slachtoffer werd naar eigen zeggen vastgepakt, geschopt en in zijn gezicht gestompt. Nadat hij op de grond viel, werd er nog meerdere keren tegen hem aan geschopt.

Camerabeelden

Tijdens de rechtszaak werden opnames van beveiligingscamera’s getoond. Daarop was te zien dat zowel de twee mannen als Lil’ Kleine zelf schoppende bewegingen maken tegen het slachtoffer op het moment dat die op de grond ligt.

De eigenaar van de discotheek heeft eerder bevestigd dat de artiest bij de mishandeling aanwezig was.

Afgewezen deal

Nathan Moszkowicz, de manager van Lil’ Kleine, zou eerder aangeboden hebben om een persoonlijk gesprek met het slachtoffer te organiseren om de situatie uit te praten. In ruil daarvoor zou de man dan zijn aangifte intrekken. Het slachtoffer ging echter niet akkoord met het voorstel en besloot Kleine en de twee anderen aan te klagen.

Lil’ Kleine was zelf niet in de rechtszaal aanwezig. Tegen de andere verdachten werd eveneens een werkstraf en voorwaardelijke celstraf geëist.

Misdaad
  • BrunoPress