Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Famke Louise: 'Geen aangifte gedaan tegen Ali'

Na maandenlang onderzoek brachten Tim Hofman en zijn team van BOOS gisteren de veelbesproken video naar buiten over misstanden bij The Voice of Holland. Na het zien van de aflevering dachten volgers van Famke Louise dat zij anoniem een nare ervaring met Ali B op een schrijverskamp deelde. Famke reageert.

Famke Louise

Via Instagram Stories reageerde Famke gister op een bericht van haar volger. In het bericht lezen we: “Er gaat een theorie rond dat jij degene was die anoniem aangifte heeft gedaan in de video van BOOS. Het is oké Famke, Ali is een viespeuk.”

De geruchten zijn onjuist, aldus de zangeres. En ze deelt dit dan ook meteen met haar één miljoen volgers op Instagram. “Ik wil even zeggen dat ik niet de persoon was die aangifte heeft gedaan tegen Ali. Ik heb hier verder niks mee te maken. Ik hoop dat jullie genoeg geïnformeerd zijn. Fijne avond.”

Verkrachting

Afgelopen weekend werd naar buiten gebracht dat The Voice of Holland per direct werd stopgezet vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Later die week werd er twee keer aangifte gedaan tegen Ali B, die flink wat jaren coach is geweest in het programma. In de aflevering van BOOS wordt duidelijk dat één van deze aangiftes tegen Ali B gaat over een verkrachting, zo meldt de aangeefster anoniem in de aflevering.

Meerdere schokkende verhalen over de rapper

“Ik ga vandaag aangifte doen tegen Ali B”, horen we de jonge vrouw in de BOOS-aflevering zeggen. Op de vraag waarom ze aangifte doet, antwoordt ze: “Verkrachting.” Ze vertelt vervolgens dat deze verschrikkelijke gebeurtenis al een tijd geleden heeft plaatsgevonden, maar dat ze lang heeft na moeten denken over het doen van aangifte. Volgens de vrouw zouden er meerdere slachtoffers zijn. Dit had Ali B haar destijds verteld. “Hij deed dit vaker”, stelt ze. “Maar ik heb ze (de andere slachtoffers, red.) nooit gevonden. En om in je eentje tegen iemand die zo veel geld en macht heeft, zonder geen bewijs van wat er is gebeurd, aangifte te gaan doen, dat is een heel grote stap.”

OM

De jonge vrouw laat in de aflevering weten dat ze op het moment van de verkrachting niet minderjarig was; zij was destijds achttien, waardoor ze het lastig vond om aangifte te doen. Was zij wél minderjarig geweest, dan was de situatie immers direct strafbaar geweest. Maar nadat het OM zich verdiepte in het verhaal, werd het vermeende slachtoffer geadviseerd om toch aangifte te doen.

Het hele onderzoek van Tim Hofman en zijn team is te zien in de nieuwste aflevering van BOOS. Te bekijken via YouTube.

Nieuws
  • Grazia, Shownieuws
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl