Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Een van de meest gezochte Italiaanse gangsters (61) verraadt zichzelf via Google Street View

De ouwe maffioso wist tientallen jaren uit handen van de politie te blijven, maar liep op een redelijk knullige manier toch tegen de lamp.

Street View

Het gaat om de 61-jarige Gioacchino Gammino, een van de meest gezochte maffiosi van Italië. Gammino was jaren geleden lid van de Siciliaanse maffia-groep Stidda en zat al eens eerder vast in een gevangenis in Rome voor moord.

De gangster wist echter in 2002 te ontsnappen uit de bak, waarna de autoriteiten hem op geen enkele manier meer op het spoor kwamen. Wel bestond er geruime tijd een vermoeden dat Gammino naar Spanje gevlucht was, maar of dat überhaupt zo was en zo ja, wáár hij zich dan precies bevond, was niet zeker.

Google Street View

Tot eind 2021. Gammino werd toen herkend via Google Street View. Op de afbeelding staat de oude maffioso voor een klein kruidenierswinkeltje, waar hij rustig met iemand te babbelen. Een prima aanknopingspunt voor de politie, zo bleek.

De rechercheurs startten na de ontdekking direct een onderzoek en plukten al rap een andere afbeelding van Gammino van het internet, ditmaal via de Facebookpagina van een restaurantje in de buurt van de kruidenierswinkel. De oude gangster was daarop te zien als kok. Bingo, aldus de opsporingsdiensten.

Half december werd Gioacchino Gammino dan ook ingerekend. Naar verwachting wordt hij half februari uitgeleverd aan Italië.

'Niet eens met familie gebeld'

Zelf zag Gammino zijn arrestatie overigens totaal niet aankomen, schrijft Italiaanse krant La Repubblica. Zijn reactie: "Hoe hebben jullie me gevonden? Ik heb al 10 jaar niet eens met mijn familie gebeld."

Misdaad
  • AD
  • Google Street View