Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Koning over Amalia's feestje 'met 100 man': ’Bij nader inzien niet goed om dit zo te organiseren’

Het gedrag van de Oranjes ligt eigenlijk altijd wel onder een vergrootglas en dat is de afgelopen anderhalf jaar niet anders geweest. Zo ontstond er al ophef over de handenschuddende koning en een vakantietje naar Griekenland. Het laatste incident: het fuifje van Amalia.

Amalia

De kroonprinses is namelijk achttien jaar geworden. In dat licht verscheen er al een biografie over haar leven tot nu toe, werd ze vorige week binnengeleid in de Raad van State en mag ze vanaf nu deelnemen aan vergaderingen van de afdeling advisering.

'Honderd gasten'

Maar bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een dikke fuif - je wordt immers maar één keer officieel volwassen. En dus werd er afgelopen zaterdag een feestje georganiseerd in het park achter paleis Huis ten Bosch. 'Op het laatste moment', zegt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) tegen De Telegraaf. Echter waren daar volgens diezelfde krant zo'n honderd man aanwezig.

Hoe erg dat allemaal is, daar zijn de meningen ongetwijfeld over verdeeld. Feit is in ieder geval wel dat Rutte zich niet zo lang geleden weer eens vaderlijk tot de Nederlandse burger richtte en 'dringend adviseerde' dat we thuis maximaal vier gasten per dag mogen ontvangen.

'Niet goed om dit zo te organiseren'

Dat ging duidelijk anders op de koninklijke party, hoewel de RVD niet over honderd man spreekt, maar over eenentwintig uitnodigingen. Daarbij geeft de dienst aan dat Amalia's achttiende verjaardag "een belangrijk moment in haar leven" was. En dat iedereen afstand hield, plus gevaccineerd en getest was.

Hoe dan ook, Willem-Alexander heeft inmiddels ook gereageerd op de ophef rond het feestje van zijn dochter. Dit keer niet middels een ietwat ongemakkelijke videoboodschap, zoals het geval was na het koninklijke vakantietripje naar Griekenland, maar via een boodschap aan Mark Rutte. Daarin geeft de koning aan "dat het bij nader inzien niet goed was om dit zo te organiseren in het eigen park."

Nieuws
  • De Telegraaf
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl