Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voortvluchtige drillrapper geeft zichzelf na 15 maanden aan, en streamt dat

Liefst vijftien maanden was hij voortvluchtig, de nu 21-jarige Tyrece B., ook wel Tyloose genoemd. Vorige week gaf de drillrapper zichzelf aan op het politiebureau. Hij streamde een en ander live op Instagram, het is tenslotte 2021.

Vijftien maanden op de vlucht

De politie zocht de Amsterdammer al sinds 10 augustus vorig jaar, toen een gepland treffen tussen twee groepen drillrappers op de Pier in Scheveningen gruwelijk uit de hand liep. Tylooses Amsterdamse groep, 73 De Pijp genaamd, nam het op tegen de rapformatie 24 uit Rotterdam.

Uit een reconstructie van justitie blijkt dat een van de Rotterdammers, de 20-jarige ‘Koekoe’, een vuurwapen bij zich had. Toen hij de groep Amsterdammers in het oog kreeg, trok hij er één naar de grond, waarop een vechtpartij ontstond. Messen werden getrokken, waarna Tyloose – die ook een vuurwapen bij zich had – zou ook hebben geschoten. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, was er één dode te betreuren: de 19-jarige Cennethson ‘Chuchu’ Janga was doodgestoken. Inmiddels zijn er al meerdere betrokkenen veroordeeld – zo kreeg Koekoe vijf jaar cel en Roan W. (21) en Darrel L. (21) uit de Amsterdamse crew kregen elf jaar aan hun broek. De enige die nog vrij rondliep was Tyloose. In oktober 2020 besteedde Opsporing Verzocht nog aandacht aan hem, waarop hij via sociale media liet weten dat hij in de Dominicaanse Republiek verbleef. (Of dat waar is, is overigens nog maar de vraag.) Hierna wist hij nog meer dan een jaar uit handen van de politie te blijven. Tot vorige week, toen Tyloose zichzelf aangaf op het politiebureau.

Op Instagram kon iedereen live meekijken. Hij kwam samen met twee andere mannen. “Dit is Tyrece B., hij wordt gezocht. Hij moest zich melden,” zegt de eerste in de video tegen een agent aan de receptie. De ander: “Dit is de laatste man. Deze gast heeft het lang volgehouden.”

Misdaad
  • Videostills livestream