Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Sigrid Kaag kocht kussens tijdens formatie-overleg

Het waren stormachtige weken in en rond Den Haag, waar meer dan een half jaar getimmerd is aan de formatie. Niet iedereen werkte echter altijd even hard mee. Neem bijvoorbeeld Sigrid Kaag, die tussen de gesprekken door af en toe haar eigen ding deed.

Sigrid Kaag kocht kussens tijdens formatie-overleg

In een reconstructie van het AD wordt verteld hoe de laatste paar dag van de formatiegesprekken is verlopen. Tussen de drukke gesprekken door wordt er een pauze ingelast, waarbij iedereen doorgaat met overleggen over hoe het verder moet met de opbouw van het kabinet. Sigrid Kaag knijpt er echter tussenuit, waarna een andere partijleider op het scherm van de D66-politica haar iPad ziet dat ze op een webshop zit te surfen. Op de vraag waar ze nou helemaal mee bezig is, antwoordde Kaag dat ze ‘kussens aan het bestellen was voor haar nieuwe huis’. “Dat vond iedereen heel gek”, vertelt een anonieme politicus in het verslag van het AD.

Reacties

Het nieuwtje werd al snel opgepikt door verschillende kranten en websites. In de Volkskrant verscheen alleen bewust geen publicatie over ‘kussengate’. Hoofdredacteur Pieter Klok vertelde daarover bij Spraakmakers Op1 (NPO Radio 1). Hij zegt in de uitzending van het radioprogramma dat hij het 'gênant' vindt dat andere politici dat tegen de media vertellen en er daarom geen aandacht aan wil besteden.

Kaag zelf reageerde op Twitter ook op de ophef. “Deze week in een korte pauze van mijn drukke baan deze kussens voor de slaapkamer van de kinderen besteld”, schrijft ze, gevolgd door een foto van de kussens (tussen de €60,- en €80,- per stuk) en een knipsel uit het stuk van het AD.

Nieuws
  • BrunoPress