Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tesla-bestuurder na boete: 'Ik vind dat ik harder mag rijden, want ik stoot niks uit'

Logica...

Tesla

Tussen Lelystad en Almere jakkert maandag een Tesla met 130 kilometer per uur over de A6. Na correctie zo'n dertig kilometer per uur harder dan de toegestane snelheid, en dus zet een motormuis van de Verkeerspolitie Midden-Nederland de bestuurder van de elektrische bolide eventjes aan de kant. Op zich niks bijzonders, ware het niet dat de Tesla-rijder een nogal onconventionele verklaring geeft voor zijn rijgedrag.

'Geldt niet voor mij'

De beste man vindt namelijk dat hij een uitzonderingspositie heeft. "De 100 km/u op de snelweg is ingevoerd vanwege de uitstoot. Ik rij in een Tesla dus ik vind dat ik harder mag rijden, want ik stoot niks uit", verklaart hij tegenover de agent.

Goed excuus? Niet echt, aldus de diender op twee wielen. "Met een proces-verbaal op zak is hij zich naast nu bewust van een stukje gevaarzetting ten opzichte van het overige verkeer", schrijft oom agent op de Instagram-pagina van Team Verkeer Midden-Nederland. Daarnaast een foto waarop de verklaring van de man te lezen is.

Uit datzelfde bericht: "De man erkende overigens dat hij met zijn sportieve rijstijl ook meer moet laden, ten nadele voor het milieu."

Bizar
  • HLN
  • Politie Team Verkeer Midden-Nederland