Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voormalig Oranje-international Bryan Roy veroordeeld voor 'dreigtweet' over Rutte

Oud-voetbalprof Bryan Roy is zojuist veroordeeld voor het plaatsen van een bericht op social media. Het gaat om een tweet met de woorden 'Headshot krijgtie straks', doelend op Mark Rutte.

Bryan Roy

De politierechter in Den Haag heeft de oud-Ajacied een werkstraf van 80 uur opgelegd, plus een voorwaardelijke celstraf van een maand met een proeftijd van twee jaar. Roys woorden zijn "bedreigend", aldus de rechter. En hij zou ze hebben geplaatst in de wetenschap dat ze gelezen zouden kunnen woorden door Rutte zelf.

'Headshot'

De 51-jarige oud-voetballer plaatste zijn 'dreigtweet' met de woorden "Headshot krijgtie straks" op 3 april onder een bericht van iemand anders. De inhoud van die betreffende post: "We helpen Mark met zijn geheugen wat hij moet doen. Aftreden van Rutte, aftredenmarkrutte.petities.nl".

Op 6 april werd Rutte op de hoogte gesteld van Roys bericht, waarop de inmiddels demissionaire minister-president aangifte deed omdat hij zich ernstig bedreigd zou voelen.

De politierechter: "Zeker leden van de regering moeten hun werk kunnen doen zonder vrees voor hun veiligheid."

'Vaccinazi macht frei'

Dat de voormalig international niet blij is met de manier waarop dit kabinet omgaat met corona, steekt hij doorgaans niet onder stoelen of banken. Roy plaatste eerder al een foto van Hugo de Jonge gePhotoshopt in een naziuniform. Daarbij de tekst: "Vaccinazi macht frei - Herr Hugo de Jonge".

Nieuws
  • Telegraaf
  • Pro Shots/Stanley Gontha