Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Theater vult zaal tot het randje voor Theo Maassen: ‘Lange neus naar coronaregels’

Volgende week staat cabaretier Theo Maassen in Haarlem meerdere keren voor een compleet gevulde zaal. De coronaregels worden daarvoor even het raam uit gegooid.

Theater vult zaal tot het randje voor Theo Maassen: ‘Lange neus naar coronaregels’

Theater De Liefde gaat komende week de zalen twee keer tot het randje vullen. Geen lege stoeltjes, gewoon iedereen lekker samen genieten van twee try-outs van Theo Maassen, die zelf vierkant achter het besluit van het theater zou staan.

Waarom ze die actie uitvoeren? Dat legt voorzitter Mylou Frencken van De Liefde uit bij NPO Radio 1. "Terwijl de voetbalstadions barstensvol zitten, er een megalomaan race-evenement praktisch naast de deur plaatsvindt, er van artiesten verwacht wordt dat ze voor niets komen opdagen en de politiek tot op dit moment geen enkel gehoor geeft aan een actie als 'Unmute Us', proberen wij braaf en lief de regels te volgen.”

‘Klaar mee’

Het is dus wel mooi geweest, vindt het bestuur, dat de deuren van het theater uit protest wagenwijd opengooit. ”We hebben daarom nu maar eens besloten een lange neus te trekken naar de voorschriften.” Een eventuele boete boezemt het bestuur van het beginnende theater wel wat angst in, maar toch lappen ze de regels aan hun laars. “We waren er klaar mee”, bevestigde Frencken.

Overigens wordt niet elke regel weggeveegd, want de show moet van Frencken wel zo veilig mogelijk verlopen. “We staan netjes te controleren bij de deur, je QR-code moet je meenemen (als vaccinatiebewijs), of je moet aantonen dat je pas getest bent.”

Entertainment
  • NPO Radio 1
  • BrunoPress