Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Lowlands-baas is boos door Grand Prix: 'Kabinet meet met twee maten'

Terwijl festivals nog steeds uit den boze zijn, mag half Nederland wel naar racende auto's komen kijken. Daar snapt Lowlands-baas Eric van Eerdenburg helemaal niets van.

Dutch Grand Prix

Eric van Eerdenburg, baas van Lowlands, kon zijn ogen niet geloven toen hij de beelden van de drukte bij de Grand Prix van Zandvoort vrijdag zag. Volgens hem doet het kabinet aan ‘meten met twee maten’ en ‘willekeur’, aangezien festivals nog steeds niet zijn toegestaan. Dat laat Eerdenburg vrijdagavond weten aan tafel bij Jinek.

Mensenmassa

De Grand Prix van Zandvoort ging vrijdag van start en daar kwamen hordes fans op af. Zóveel fans, dat het wel iets weg had van een festival. Op social media werd verbaasd gereageerd op beelden van de drukte in Zandvoort. Ook Lowlands-baas Eric van Eerdenburg was verbijsterd door deze enorme mensenmassa. “Ik ben ook eigenlijk heel boos”, vertelt hij. Hij verduidelijkt dat hij niet boos is op het feit dat de Dutch Grand Prix door mag gaan, maar wél op het feit dat festivals tegelijkertijd nog steeds uit den boze zijn.

Vooroordeel

“Dat dit mag en dat wij niet mogen. Wij willen ook mogen wat de sportsector mag”, aldus Van Eerdenburg. Hij noemt de situatie ‘onbegrijpelijk’ en vindt dat de evenementensector zo snel mogelijk weer ‘opengegooid’ moet worden. “Er is een soort vooroordeel tegen de evenementen- en cultuursector die hier niet is”, aldus de Lowlands-baas.

Misschien ook voor jou:
Boosheid vanwege mensenmassa Zandvoort: 'Dit wel, festivals niet?'
Nieuws
  • Tips en Weetjes
  • Pro Shots/Michael Potts