Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Balen: René le Blanc wil niet namens Nederland naar Songfestival

Waar Dries Roelvink dolenthousiast wordt om Nederland te vertegenwoordigen op het Songfestival - hij heeft zijn nummer al klaar - bedankt cultheld René le Blanc vriendelijk voor deze carrière-move.

René le Blanc

God oh god wat een blamage afgelopen Songfestival. Jeangu Macrooy wist geen potten te breken en taaide af met een teleurstellende 23e plek. Dat kan beter, dacht heel glitterpak dragend-Nederland, inclusief Dries Roelvink. De regenboogconfetti was de tent nog niet uitgeveegd of de volkszanger met hagelwitte glimlach slingerde een open sollicitatie het web op. En inmiddels heeft hij zijn nummer al geschreven en opgenomen, aldus Mister Gele Zwembroek zelf. Maar dat niet iedereen staat te springen om voor ons land uit te komen tijdens het Songfestival, maakte cultheld René le Blanc duidelijk in een interview met SLAM!.

'Op eigen kracht'

Le Blanc was te gast in het Youtube-programma Statements, waar Willie 'Jeugd van Tegenwoordig' Wartaal toegaf weleens aan het Eurovisie Songfestival mee te willen doen. "Puur vanuit het opportunistische, vanuit commercieel oogpunt", aldus de rapper/presentator.

"Nee, ik zou daar niet aan mee willen doen", reageert de stralende ster uit het programma Ik Geloof In Mij. René: "Ik heb natuurlijk best veel mogen bereiken in de laatste negen maanden. Ik heb nou zoiets van: 'Ik wil toch zien dat ik op eigen kracht - buiten tv-programma's om - verder kan gaan.'"

'Te saai'

Wartaal knikt. "Ja precies", zegt de presentator van Statements, waarna hij direct aangeeft waarom hij de keuze van Le Blanc wel begrijpt: "Ik denk dat je ook te saai bent, voor het Songfestival. Het zijn altijd van die acts... mannen die dan eh, soort van toch op het laatst nog even snel met elkaar gaan zoenen en zo."

Kortom: René le Blanc kan van de shortlist geschrapt worden als Songfestival-gegadigde. Tot grote teleurstelling van een hele hoop Nederlanders, zo stellen wij ons voor.

Misschien ook voor jou:
Dries wil retegraag naar het Eurovisiesongfestival voor Nederland: 'Nummer is zelfs al af'
Entertainment
  • SLAM!, Shownieuws
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl