Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Maffiabaas Raffaele Imperiale uitgeleverd aan Italië

De Italiaanse gangster heeft sterke banden met Nederland.

Maffiabaas Raffaele Imperiale uitgeleverd aan Italië

Imperiale was jarenlang op de vlucht voor de internationale opsporingsdienst. De leider van de Camorra-maffia uit Napels stomd in zijn geboorteland Italië al die tijd bovenaan de ‘most wanted’ lijst. Ook in Nederland had Imperiale een vinger in de pap. Hij woonde jarenlang in Amsterdam en hield via PGP-berichten nauw contact met Rico de Chileen.

Dubai

De Italiaanse Maffioso is aangehouden in Dubai, waar hij en andere Europese gangsters lange tijd uit de handen van de autoriteiten konden blijven. In 2017 werd hij er gespot door de Amerikaanse DEA, tijdens de bruiloft van de Ierse topgangster Daniel Kinahan. Het feest vond plaats in het peperdure ‘zevensterrenhotel’ Burj al Arab, waar een gemiddelde kamer 24.000 euro per nacht kost en gasten een eigen Rolls-Royce met chauffeur toegewezen krijgen voor transport. Naast Imperiale werd ook Edin G., het hoofd van het Bosnische ‘Tito en Dino-kartel’ gespot. Ridouan T., die zelf ook werd opgepakt in Dubai, zou bij deze groep van drugssmokkelaars betrokken zijn geweest.

Van Gogh

Imperiale was vanaf 2002 in het bezit van twee peperdure werken van Van Gogh, die door meesterdief Okkie Durham werden gestolen uit het Van Goghmuseum. De schilderijen zouden gebruikt zijn als onderpand bij de handel in Zuid-Amerikaanse coke. In 2016 bood hij aan de twee schilderijen samen met vastgoed en sportauto's aan in ruil voor strafvermindering.