Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nieuwe cijfers CBS: 'Nergens wordt zoveel gezopen als in Brabant, Amsterdam en Twente'

Het CBS heeft nieuwe cijfers gepubliceerd over het drinkgedrag van Nederlanders. Wat blijkt? Nergens wordt zoveel gezopen als in Brabant, Amsterdam en Twente. Al 'winnen' andere regio's het dan wel weer wat betreft meeste 'overmatige drinkers'.

Alcohol

Zuipen, hijsen, pimpelen, slempen. In Amsterdam, Twente en Brabant houden ze er wel van, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Volgens de onderzoeksinstelling wonen hier verhoudingsgewijs dan ook de meeste 'zware drinkers'. Onder die noemer vallen mensen die minimaal één keer per week een stuk of zes potten bier - of andere alcoholische versnaperingen - naar binnen tikken. Gefeliciteerd Amsterdam en Twente, Brabant: een gedeelde gouden plak.

Friesland en 't Gooi

Toch zijn er andere regio's waar de meeste 'overmatige drinkers' wonen. Naast Twente zijn dat namelijk Friesland en 't Gooi. Op deze plekken wordt er in z'n totaliteit minder gedronken, alleen vertoeven er wel meer mannen die op wekelijkse basis zo'n 21 glazen (voor vrouwen geldt een aantal van 14 glazen) in hun slokdarm laten glijden.

Cocktails, wijn, bier, wat er precies wordt gedronken op welke plek, daar heeft het CBS niet naar gekeken. Maar ongetwijfeld zullen ze in Brabant wat meer Bav'jes poppen, terwijl ze in 't Gooi wat vaker een flesje Dom Perignon opentrekken. Wie zal het zeggen.

Flevoland is braaf

Tot slot moet Flevoland nog even genoemd worden. Het drooggelegde stuk Zuiderzee staat in beide lijstjes - 'zware drinkers' en 'overmatige drinkers' - onderaan. Dit maakt Flevoland dan ook de regio met de lafste borrelaars waar het minste alcohol wordt genuttigd in vergelijking met de rest van Nederland.

Misschien ook voor jou:
'Mannen zijn 43 minuten per dag bezig met staren naar vrouwen'
Nieuws
  • AD
  • Unsplash