Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Britse prins Andrew officieel aangeklaagd door Epstein-slachtoffer vanwege seksueel misbruik

De Britse prins Andrew is aangeklaagd door Virginia Roberts Giuffre. De Amerikaanse zegt zegt al op jonge leeftijd als seksslavin te zijn misbruikt door de miljardair Jeffrey Epstein en heeft nu ook prins Andrew officieel aangeklaagd. Andrew is de zoon van koningin Elizabeth en het broertje van troonopvolger prins Charles.

Prins Andrew

Giuffre zegt dat ze op 17-jarige leeftijd is misbruikt door de Britse prins. In London, bij Epsteins vermeend handlanger Ghislaine Maxwell. Maar ook in Epsteins huis in New York en op zijn beruchte privé-eiland bij de Maagdeneilanden. De Amerikaanse geeft aan doodsbang te zijn geweest tijdens deze gebeurtenissen. Angstig om mishandeld te worden of zelfs vermoord, indien ze niet naar de prins, Epstein en Maxwell zou luisteren. Volgens Giuffre wist de Britse prins ook dat ze ten tijde van het misbruik minderjarig was.

Waarom nu?

De aanklacht tegen prins Andrew komt zeker niet uit de lucht vallen; Virginia Roberts Giuffre noemde hem naast Jeffrey Epstein al eens eerder als dader. Tot een officiële aanklacht kwam het echter nooit.

Waarom dan precies nu een zaak aanspannen? Dat heeft waarschijnlijk te maken met een wet in New York die is komen te vervallen, waardoor slachtoffers van misbruik, ondanks het verjaren van een zaak, alsnog een een civiele procedure kunnen starten.

Giuffre's advocaat David Boies tegen ABC news: "Als ze het nu niet doet, zou ze hem toestaan ​​te ontsnappen aan elke verantwoordelijkheid voor zijn daden."

Andrew ontkent

Prins Andrew noch zijn woordvoerder heeft gereageerd op de ontwikkelingen, al heeft de prins eerder alle beschuldigingen ontkent. Hij herinnerde zich niet eens dat hij Giuffre ooit had ontmoet, ondanks dat er een foto opdook waar de twee samen op staan. Zeker is in ieder geval dat de prins lange tijd bevriend is geweest met Jeffrey Epstein.

Epstein

Jeffrey Epstein zelf werd verdacht van kindermisbruik, mensenhandel en het opzetten van een netwerk voor seksueel misbruik. Gruwelijke zaken waarbij ook tientallen minderjarige meisjes slachtoffer zijn geworden. In 2019 werd hij gearresteerd, maar tot een veroordeling kwam het nooit; Epstein werd twee jaar geleden dood aangetroffen in zijn cel. De doodsoorzaak: zelfmoord, aldus de officiële lezing.

Toch zetten veel mensen tot op de dag van vandaag vraagtekens bij de dood van de miljardair. Theorieën over dat Epstein door iemand anders zou zijn vermoord zodat hij andere machtige mensen niet kon verraden, werden direct na zijn dood al flink gedeeld. Deze verhalen werden nog eens flink aangewakkerd door de plotselinge verdwijning van camerabeelden van de zelfmoord. Ook werd achteraf duidelijk dat de bewakers Epsteins cel drie uur lang niet hadden gecheckt, terwijl ze die volgens de voorschriften elke 30 minuten moesten controleren.

Misschien ook voor jou:
Pakketbezorger Tarik O. reed meerdere keren over slachtoffer heen - 7 jaar cel en tbs
Nieuws
  • RTL Nieuws
  • Bruno/Brunopress.nl