Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jeffrey Epsteins 'pedoparadijs' wordt luxe vijfsterrenresort

De twee eilanden hebben een zeer duister verleden, maar zijn uiteindelijk verkocht voor tientallen miljoenen. En de nieuwe eigenaar is heel wat van plan met de voormalige pedo-eilanden.

Epstein

Afbeelding boven ter illustratie

Het gaat om Great St James en Little St James, beide onderdeel van de Amerikaanse Maagdeneilanden. Na de dood van multimiljonair Jeffrey Epstein kwamen de eilandjes op de markt voor een dikke 125 miljoen dollar. Volgens bronnen betaalde miljardair Stephen Deckoff uiteindelijk een 'luttele' 60 miljoen dollar.

Deckoff wil een dik vijfsterrenresort uit de grond stampen. Een paradijsje waar rijke stinkerds zonder zorgen met hun krent op het strand kunnen neerploffen. Alleen wel op een plek met een duister verleden.

Epstein en zijn 'pedoparadijs'

De voormalig eigenaar van de eilandjes is immers de inmiddels overleden multimiljonair Jeffrey Epstein. De gevallen zakenman beging tijdens zijn leven naar verluidt de meest gruwelijke daden. Uiteindelijk is hij één keer berecht, na het uitlokken van betaalde seks met een 14-jarig meisje. Maar als we alle beschuldigingen en getuigenissen horen, zou hij aan het hoofd staan van een operatie waarbij jonge meisjes werden geronseld en aan aan het werk werden gezet als 'masseuse'. In werkelijkheid zou hij - en wellicht een aantal (bekende) vrienden en kennissen - de meisjes misbruiken.

Sommige media spreken van honderden mogelijke slachtoffers, andere houden het op tientallen. Feit is dat de beschuldigingen niet mals zijn. Een fikse veroordeling zal Epstein alleen nooit krijgen; in 2019, niet lang na zijn arrestatie, lag hij ineens dood in zijn cel. De doodsoorzaak: zelfmoord, aldus de officiële lezing. Veel mensen geloven echter dat hij uit de weg is geruimd, voordat hij zijn soms zeer machtige vrienden kon verraden.

Een deel van het misbruik zou hebben plaatsgevonden op de eilanden. Sommige mensen stellen dat hij het grootste eiland enkel kocht om het kleine eilandje af te schermen. Daar zou hij de meest gruwelijke dingen hebben gedaan, met meisjes die soms pas 11 of 12 jaar oud waren.

De tientallen miljoenen die de verkoop van de eilanden opbrengen, worden onder meer gebruikt om de kosten van rechtszaken en schikkingen te betalen.

Bizar
  • NOS, de Telegraaf
  • Adobe Stock