Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: Dionne Slagter en pedojager Eren G.

Dionne Slagter

De winnaar: Dionne Slagter

We leven in een tijdperk waarin het lijkt alsof iedereen die kan praten ook maar meteen zijn eigen podcast begint. Om nog maar te zwijgen over al die truecrimepodcasts. Door al die bomen ziet u misschien het bos niet meer, maar als wij bij dezen een tip mogen geven, dan is dat Moordcast, van youtuber Dionne Slagter.

Op vakkundige wijze neemt zij de luisteraar mee in verschillende waargebeurde mysterieuze moordzaken. Van de dood van de 8-jarige Sharleyne die vanaf de tiende verdieping van een flat naar beneden werd gegooid, tot de cold case van Hannie Bakker, die in 2017 op Koningsdag in haar eigen huis werd aangevallen en een paar weken later in het ziekenhuis overleed. Het is niet voor niets dat Moordcast afgelopen week een bijzondere mijlpaal heeft bereikt. Als allereerste Nederlandse productie op podcastplatform Podimo heeft Moordcast honderdduizend abonnees aan zich weten te binden. Van harte gefeliciteerd, Dionne!

De verliezer: pedojager Eren G.

Pedojagers: verdienen ze een standbeeld, of horen ze zelf ook achter slot en grendel? Moreel gezien volgens velen dat eerste, maar wettelijk gezien dat laatste. Pedojager Eren G. (32) uit Utrecht regelde een afspraakje met een vermeende pedofiel uit Woudrichem, filmde de ontmoeting en zette de beelden daarvan op zijn YouTube-kanaal.

De vermeende dader nagelde hij publiekelijk aan de schandpaal door hem herkenbaar in beeld te laten. G. rekende voor deze undercoveroperatie waarschijnlijk op applaus, maar in plaats daarvan moest hij zich melden in het beklaagdenbankje. De rechter vindt dat G., die al eerder voor een soortgelijk vergrijp is veroordeeld, te ver is gegaan en legde hem naast een taakstraf van 120 uur ook nog negentig dagen cel op, waarvan 89 dagen voorwaardelijk. Of de vermeende pedofiel óók een straf aan zijn broek heeft gekregen? Daarover is dan weer niets bekend.

Misdaad
  • NL Beeld, Adobe Stock