Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen ziet ideale schoonzoon: 'Als mijn dochter met hem thuis zou komen, gaat meteen de vlag uit'

Johan Derksen is de weinig diplomatieke voetbalanalist die menigeen in de voetballerij en daarbuiten op de tenen trapt, maar hij is daarnaast ook groot wielerfan. En ook over de wielersport en wielrenners steekt hij zijn mening niet onder stoelen of banken.

Derksen

Dat blijkt in de nieuwe Bicycling, waarin Derksen uitgebreid praat over het ontstaan van zijn wielerpassie, over zijn bewondering voor Mathieu van der Poel en over Tom Dumoulin, die woensdag na een mentale inzinking weer helemaal terugkeerde aan de wielertop met het winnen van een zilveren medaille op de olympische tijdrit. Derksen vertelde in de nieuwe Bicycling dat de inzinking van Dumoulin hem niet verbaasde. "Dumoulin is een rechtenstudent die toevallig hard kan fietsen. Hij relativeert te veel. In dat primitieve peloton dat louter gefixeerd is op winnen, voelt hij zich niet thuis."

Credit: Cor Vos

Daardoor meent Derksen dat Dumoulin een blokkade heeft. "Als het erop aankomt, heeft hij niet de echte power en de wil om tot het gaatje te gaan. Op basis van zijn toevallig aanwezige kwaliteiten wint hij wedstrijden. Voor hem is het geen droom om tot in de lengte van jaren wielrenner te zijn. Het lijkt me overigens wel een heel sympathieke jongen. Als mijn dochter hem hem thuis zou komen, dan gaat meteen de vlag uit."

Misschien ook voor jou:
Nederlandse topscheids uitgefloten: Björn Kuipers kapt ermee
Sport
  • Wieler Revue
  • Cor Vos/Pro Shots/Stanley Gontha