Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wat je moet weten over herenondergoed

Ondergoed is iets waar we over het algemeen weinig over nadenken. Zit je ondergoed niet lekker, dan is het wel iets waar je de hele dag last van kan hebben. Vaak kijken we alleen naar het merk, maar ook het materiaal, de kwaliteit en de pasvorm zijn belangrijk. Daarom gaan we het vandaag hebben over herenondergoed en alles wat daarbij komt kijken. 

Wat je moet weten over herenondergoed

Welke soorten ondergoed zijn er?

Bij mannenondergoed onderscheiden we kortweg vier soorten: de slip, boxershorts met korte pijpjes ook wel trunks genoemd, de wijde boxershort en boxershorts met lange pijpen. Hieronder beschrijven we ze kort:

Boxershorts met lange pijpen

Veruit de meest populaire boxershort onder mannen. Met deze boxershorts heb je geen last van opkruipende pijpen, omdat deze een groot deel van het been bedekken.

Boxershorts met korte pijpen

Deze boxershorts worden ook wel trunks genoemd en zijn korter en vierkanter dan boxershorts met lange pijpen. De bovenbenen lijken in deze boxershorts breder en de boxershort zit lager op de heupen. Hierdoor heb je geen last van een knellende tailleband.

Wijde boxershorts

Wijde boxershorts zijn comfortabel en ademend. Hij knelt niet rond de benen en de buik en er is genoeg ruimte voor het zaakje daar beneden.

Kies de pasvorm die het beste bij jouw lichaam past

Er zijn veel verschillende soorten herenondergoed. Van slips tot boxershorts met wijde pijpen en smalle pijpen. Kies wat je het lekkerste vindt zitten en wat het beste bij je lichaam past. De slip, de traditionele onderbroek met zijn klassieke Y-vorm bijvoorbeeld, is niet geschikt voor iedereen, maar biedt een goede ondersteuning. Heb je stevige dijbenen, dan kan de traditionele slip een goede keuze voor je zijn. Heb je het gevoel dat je wat meer bewegingsruimte bij je benen nodig hebt, ga dan voor een wijde boxer. Vind je deze toch te los? Dan kun je ook kiezen voor een strakkere boxershorts heren die is samengesteld uit strakke pijpjes en een gedeelte voor de testikels aan de voorkant. Als je graag skinny jeans draagt zijn wijde boxers namelijk minder geschikt. Kies dan voor een strakkere boxer. Deze levert meer ondersteuning en is niet zichtbaar onder je kleding.

Welke kleur kies je?

Herenondergoed heb je in alle kleuren van de regenboog. Met patronen of zonder. Voor ieder is er wat wils. Kijk uit met witte boxershorts. Heb je een spannende date? Kies dan liever niet voor een witte boxer. Donkere kleuren ondergoed bieden een betere camouflage voor donkere vlekken. Ook op ondergoed met patronen vallen vlekken minder op. Kies voor een kleur die jou het meest bevalt, maar kijk dus uit met wit!

De juiste maat

Het is belangrijk om de juiste maat ondergoed aan te schaffen. Doe je dit niet dan zal je nieuwe boxer niet lekker zitten. Knellen de pijpen je bovenbenen af en ontstaan er ineens lovehandles? Dan is je ondergoed te klein en kun je beter kiezen voor een maatje groter. Hangt je boxer los om je middel of zakt hij steeds af? Dan is het duidelijk dat je beter voor een kleinere maat kunt kiezen. Je onderbroek mag niet knellen, moet je de ruimte geven om vrij te kunnen bewegen, maar mag niet afzakken. Het kan ook zijn dat je ondergoed bij je benen als gegoten zit maar bij je taille net iets te strak. Na een aantal keer wassen rekt het elastiek vanzelf wat uit.

Wanneer gooi je je ondergoed weg?

Dit is natuurlijk helemaal aan jou, maar kortweg kun je zeggen dat het na twee jaar tijd is om je ondergoed te vervangen. Als er eerder gaten ontstaan en het elastiek gaat lubberen, gooi je ondergoed dan gelijk weg en vervang het. Ook vlekken die niet meer verwijderd kunnen worden zijn een teken dat het tijd is om een setje nieuwe boxershorts te kopen.

Materiaal

Het materiaal bepaald voor een groot deel de kwaliteit van je ondergoed. Ondergoed staat in constant contact met je huid. Daarom is het juiste materiaal van groot belang. Bij ondergoed zijn drie dingen belangrijk. Comfort, ondersteuning en daarnaast moet je boxershort ademend zijn. Katoen is de meest voorkomende stof voor onderbroeken. Katoen is duurzaam, ademend en warmtegevoelig. Een voorbeeld hiervan is Mellowood. Deze stof bestaat voor een gedeelte uit katoen en andere natuurlijke grondstoffen. De stof is naast ademend ook antibacterieel en voelt zijdezacht aan. Koop je ondergoed van synthetisch materiaal dan heb je de kans dat je snel gaat zweten. Dit is niet alleen onhygiënisch, het voelt ook onprettig aan.

Lifestyle
  • Unsplash