Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Diederik Gommers: ‘Deltavariant zorgt niet voor nieuwe lockdown’

Verschillende politici, zoals Hugo de Jonge, doen het langzamerhand alweer in hun broek vanwege de deltavariant van het coronavirus, maar volgens Diederik Gommers hoeven ze niet bang te zijn.

Diederik Gommers: ‘Deltavariant zorgt niet voor nieuwe lockdown’

De besmettelijke deltavariant van het coronavirus gaat al een tijdje rond op onze planeet en in Nederland heeft de nieuwste editie van covid inmiddels ook zijn eerste stappen gezet. De deltavariant is 15% besmettelijker dan de Britse variant, die op zijn beurt weer 33% besmettelijker is dan het virus dat begin vorig jaar zijn entree maakte in ons land. Met zo’n hoge besmettingsgraad kan het virus sneller voor een piek zorgen in de besmettingen, wat zorgen baart bij sommige mensen. Verschillende politici, zoals Hugo de Jonge, spraken al over mogelijke maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Geen zorgen

Volgens Diederik Gommers hoeven we ons daar al met al geen zorgen over te maken. Er zijn genoeg mensen gevaccineerd, en die hoeven zich waarschijnlijk geen zorgen te maken. “Als je voldoende antistoffen hebt, loop je geen gevaar. Je kunt het virus dan wel krijgen, maar wordt hier niet ziek van.”

Ook mensen die nog geen prik hebben gehad, lopen niet al te veel risico. “Wanneer de vaccinatiegraad voor volwassenen 75 procent is, is 25 procent van de 12 miljoen volwassenen niet gevaccineerd. Er zijn dan 3 miljoen mensen die de deltavariant nog kunnen krijgen. Het risico dat hierdoor ontstaat, is nooit meer hetzelfde als in 2020 het geval was”, sprak de IC-arts.

Nieuws
  • Pro Shots