Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Petitie om Jeff Bezos na zijn ruimtereis niet meer terug te laten keren op aarde al bijna 150 duizend keer getekend

Op 20 juli slingert Jeff Bezos' ruimtevaartbedrijf Blue Origin zijn eerste bemande vlucht de ruimte in, met de Amazon-miljardair zelf als een van de passagiers. Reden voor een paar lolbroeken om een petitie in het leven te roepen.

Jeff Bezos

De Blue Origin-raket draagt de naam New Shepard en wordt 20 juli gelanceerd in Texas. De inzittenden: Jeff Bezos, zijn broer Mark, de winnaar van een veiling die 23 miljoen euro betaalde voor een ticket, en tot slot: Wally Funk, een 82-jarige vrouw die in de jaren 60 deelnam aan het Woman in Space-programma, maar desondanks nog nooit de ruimte betrad.

'Lekker daar laten blijven'

Leuk en aardig, die ruimtetrip van Bezos, maar voor sommige mede-aardbewoners is het blijkbaar de perfecte gelegenheid om een petitie in het leven te roepen. Onder de naam 'Do not allow Jeff Bezos to return to Earth' begon ene Ric G. een online actie om de rijkste man ter wereld niet meer terug te laten keren op aarde nadat hij eenmaal is opgestegen met zijn eigen raket.

"Miljardairs zouden niet moeten bestaan", legt de starter van de petitie uit. "Niet hier op aarde, niet in de ruimte. Maar mochten ze voor het tweede kiezen, dan moeten ze daar maar blijven." De petitie is inmiddels al bijna 150.000 keer ondertekend.

Misschien ook voor jou:
Vriendin van Elon Musk laat alien-littekens op haar rug zetten
Bizar
  • HLN
  • BrunoPress/Abaca Press